keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Helsinkipäivänä Helkassa

Helsinkipäivän 12.6. illaksi meille tarjottiin tilaisuutta käydä bloggaajatapaamisesta lämmöllä muistamassamme Hotelli Helkassa Helkan Design Kesä -tapahtumassa. Koska luvassa oli ruokaa, juomaa ja mahdollisesti lajitovereiden seuraa, se vaikutti ihan mukavalta tavalta päättää työpäivä. 

Heti kättelyssä saimme käteemme tervetuliaismaljat joissa oli ainakin vissyä, tyrnimarjoja ja jallua.


Tapahtuman varsinainen aihe oli tutustuminen Ville Savimaan Hotelli Helkalle Helsingin kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi suunnittelemaan Helkan Kesä -kuosiin, johon oli puettu Artekin klassikkojakkarat. Kauempaa en oikein ottanut kuviosta selvää, mutta lähemmin tarkasteltuna jakkarassahan on ihan selvästi myös kettu! (Vaikka taitaakin olla sini-sellainen.)


Lajitovereita oli tällä kertaa paikalla vähänlaisesti, ehkä siksi, että tapahtuman teema ei ollut varsinaisesti ruoka ja juoma. Sisäpihalla tarjoiltiin kuitenkin vohveleita sieni-, poro- ja savulohitäytteillä sekä makeana versiona mansikoiden ja mariannerouheella maustetun kermavaahdon kanssa. Omat suosikkini olivat - yllätys, yllätys - sienet ja mansikat. Ei siis yhdessä, vaan erikseen. Grillimakkaraakin olisi saanut. Palanpainikkeeksi sai valita esimerkiksi pinkkiä kuohujuomaa tai Nokian panimon oluita.
Vohveleista tuli mieleeni, että täytettyjä lettuja ei olekaan tullut syötyä aikoihin. Ajattelin, että täytelettukestit (vohveliraudan puutteessa) olisi hauskaa ja helppoa toteuttaa vaikka Kesäkodissa. 

Karhuherra tutustui myös vastantekoon oikein mestarin johdolla. Tilaisuus olisi ollut päästä kokeilemaan vastaa myös saunomiseen, mutta sen jätimme tällä kertaa väliin. Vasta tuli kyllä myöhemmin testattua kotona. Hyvä sillä oli kylpeä. Tiedämme siis, kuka saa vast'edes tehdä vastat juhannussaunaan.


Ketun keittiö lähtee juhannuksen viettoon ja toivottaa kaikille muillekin makoisaa keskikesän juhlaa! 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails