tiistai 19. maaliskuuta 2013

Uunitomaattipasta

Piti keksiä mitä laitetaan iltaruuaksi ja mitä tehdään ryppyisille tomaateille ja vuohenjuustonjämälle. Päätin ratkaista kaikki ongelmat yhdellä iskulla, ja ehdotin Karhuherralle pastaa, joka sai vaikutteita viime kesän ihastuksestamme, Nigel Slaterin grillitomaattipastasta. Määrät ovat aika summittaisia koska tämä tehtiin näppituntumalla siitä mitä kaapissa oli.

Uunitomaattipasta (kolmelle)

puolen tusinaa parhaat päivänsä nähnyttä tomaattia
n. 100 g vuohenjuustoa
oliiviöljyä
timjamia (kuivattua tai tuoretta)
suolaa ja pippuria myllystä
loraus balsamicoa
n. 0,5 tl (intiaani-)sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa

spagettia

parmesaania tarjoiluun

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen ja pastavesi tulelle.

Lohko tomaatit neljään, poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsen lappeella. Voitele laakea uunivuoka oliiviöljyllä ja siirrä tomaattilohkot ja murskatut valkosipulinkynnet vuokaan. Pilko tai murustele sekaan vuohenjuusto, mausta reippaasti timjamilla sekä suolalla ja pippurilla ja lisää reipas luraus oliiviöljyä päälle. Laita uuniin 250 asteeseen noin 10 minuutiksi. 




Sillä välin kun tomaatit tirisevät uunissa, keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ihanteellisesti tomaatit ovat valmiita hiukan ennen pastaa. Siirrä tomaatti-vuohenjuustoseos lämmitettyyn tarjoilukulhoon ja muussaa tomaatit karkeasti haarukalla. Sekoita kastikkeeseen revityt basilikanlehdet, sokeri ja loraus balsamicoa, tarkista maku.

Valuta spagetti ja sekoita se hyvin tomaattikastikkeeseen. Jokainen syöjä voi halutessaan raastaa annoksensa päälle vielä parmesaania.


Vuohenjuustomme oli aika kovaa, pehmeämpi juusto joka olisi sulanut ja sekoittunut tomaatin kanssa olisi voinut toimia paremmin, mutta tällaisenakin pasta oli mielestämme onnistunut kokeilu.

1 kommentti:

Nanna kirjoitti...

Tosi hyvä idea!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails