keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

Tonnikala-sitruunapasta


Elellessäni flunssatoipilaana ja nauttiessani poikkeuksellisesta ylellisyydestä - saan olla yksin kotona - innostuin kokkaamaan itselleni. Normaalisti Karhuherra on meidän perheemme pastakokki, enkä edes rohkenisi tarjota pastankeitoksiani hänelle, mutta tämä on yksi omista suosikeistani ajalta kun emme vielä jakaneet liettä ja jääkaappia. Tämä pasta on mukavan simppeli ja nopea laittaa, joten sitä tulee laitettua yksinkin, vaikka muuten ruuan laittaminen pelkästään itselleni usein kehtuuttaa kohtuuttomasti.

Tonnikala-sitruunapasta (4:lle)
(alkuperäinen ohje Easy Mediterranean)

400 g pastaa, esim. fusilleja
60 g voita
3 dl kermaa*
4 rkl sitruunamehua
(1/2 tl anjovisten lientä)
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 tlk tonnikalaa, mieluiten palana öljyssä
suolaa, mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sillä välin kun pasta kiehuu, ehdit hyvin tehdä kastikkeen:
Raasta sitruunan kuorta ja purista mehu. Sulata pannussa voi, ja kun se alkaa tiristä, lisää kerma ja sitruunamehu. Sekoita ja hauduta pari minuuttia, sekoita välillä. Lisää raastettu sitruunankuori
(ja anjovisliemi). Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Lopuksi kääntele sekaan hieman pienitty tonnikala ja odota että se ehtii lämmetä, mausta. Koristele annokset halutessasi raastetulla sitruunankuorella ja persiljalla.

* Alkuperäisessä ohjeessa käytetty kerma on englantilainen double cream, jossa on 48% rasvaa. Vastaavaa tuotetta ei tietääkseni Suomesta saa, mutta minusta tästä tulee hyvää ruokakermallakin, kastike on tosin ohuempaa kuin olisi tuplakermasta tehtynä.

6 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Meilläkin syötiin eilen sitruunapastaa. Tosin vähän eri ohjeella, mutta sitruunasta kivan kirpeyden.

Polkkapossu kirjoitti...

siis saa... :)

Ketturouva kirjoitti...

Sitruunan kirpeys minuakin tässä pastassa viehättää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ohje oli aivan loistava :)
Sopii ihmiselle joka inhoaa yleensä lämpimiä kalaruokia, varsinkin maitotuotteisiin tehtyjä. Nyt löytyi kuuman savukalan ja kuhakeiton rinnalle kolmas lämmin ruoka. Oli hyvää kun tein :) Iso kokoinen Kiitos, paikallista julkkista lainaten..

Anonyymi kirjoitti...

Mä yritin kerran tehdä tällaista, mutta limestä, täällä kun on vaikea saada sisilialaisia sitruunoita. Ei tullut hyvä, se oli NIIIN hapanta... ohjeen otin silloin ruokala.tv:sta.

Ketturouva kirjoitti...

Maitopohjainen kalakeitto ei muuten kuulu omiinkaan suosikkeihini. Eikä maitopohjaiset keitot muutenkaan.

Limetti voi tosiaan olla turhan hapan sitruunan korvikkeeksi, ainakin sellaisenaan, happamuutta pitäisi pyöristää jollakin muulla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails