torstai 8. maaliskuuta 2007

Vuosi Ketun keittiössä


Ensimmäinen vuosi on tullut täyteen Ketun keittiössä. Vuosi sitten olimme hiljattain saaneet uuden perheenjäsenen. Nyt Poika on viettänyt jo yksivuotissynttäreitään. Mikä lapsen myötä muuttui? No ainakin vapaa-ajan määrä, se väheni huomattavasti. Myös pitkällisesti valmistetut ja viinin kanssa nautitut kiireettömät viikonloppupäivälliset ovat harvinaistuneet.

Tavoitteenamme oli, että meillä ei turvauduta kalapuikkoihin eikä kananuggetteihin. Toistaiseksi näitä ei ole lautasilla nähty, mutta teen pienen myönnytyksen toteamalla, että niiden tarjoileminen tulevaisuudessa Pojalle ei ole täysin poissuljettua.

Meidän oli tarkoitus laatia jokin juhlava bloggaus ensimmäisen vuoden kunniaksi, mutta flunssa ja uuden, isomman keittiön kunnostuspuuhat sotkivat suunnitelmat. Yksivuotissynttäreiden kunniaksi tarjoamme siksi Päivättären kuningatarmuffineita, joita nautimme Pojan syntymäpäivänä.

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

150 g ruokokidesokeria

1 muna

2 tl vaniljasokeria

225 ml kevytmaitoa

50 g sunnuntaimargariinia

n 150 g vadelmia (pakaste)

n. 50 g mustikoita (pakaste)

Taikinasta tulee 12 kpl. Kuorrutteessa (optionaalinen) on maustamatonta tuorejuustoa, sulatettua Fazerin Minut Block -valkosuklaata ja hieman tomusokeria.

4 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Paljon onnea vaan - sekä blogille että yksivuotiaalle pikkumiehelle!

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. :) Jatkossa ehkä pikkumiehen ruokamieltymyksistäkin tulee enemmän täällä kirjoiteltua. Melko kaikkiruokaiselta tuo vaikuttaa, kuten vanhempansakin.

musta lammas kirjoitti...

Niin, sanonpa vielä muffineista sen verran, että jos ei kuorrutusta tee mutta pitää valkosuklaasta, voi seurata alkuperäistä ohjettani eli 100 g vadelmia ja 75 g rouhittua valkosuklaata.

Nämä muffinit ovat aika kiinteää tavaraa - pitäisiköhän lisätä munia?


-Päivätär

musta lammas kirjoitti...

...toki kiitokset Ketturouvalle siitä, että muffinit kelpasivat 1-vuotisbloggaukseen. :) Onnea!


P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails