perjantai 31. elokuuta 2007

Otetaan mitä kaapista löytyy

Olisi mielenkiintoista tietää mitä muut ruokabloggaajat laittavat silloin kun pitää nopeasti improvisoida jotakin niistä aineksista mitä nyt kaapista sattuu löytymään, koska ei ole muistanut syödä koko päivänä eikä ole käynyt kaupassa tai muutenkaan ennalta suunnitellut päivän ruokaa.

Minun tapauksessani lopputuloksena on yleensä jonkinlainen "pyttipannumainen" pöperö. Tämän päivän pöperö syntyi seuraavista aineksista:

Kanaa, vihanneksia ja couscousta (yhdelle)

1 kypsä broilerin rintafile
oliiviöljyä
pieni sipuli
vihreä paprika
n. 10 vihreää papua
0,25 dl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa ja persiljaa
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa

1 dl (esikypsennettyä) couscousta keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan

Silppusin sipulin ja pilkoin pavut ja paprikan melko pieniksi, sitten haudutin niitä jonkin aikaa pannulla oliiviöljyssä. Lisäsin sekaan pinjansiemenet ja kuutioidun kanan ja paistoin vielä jonkin aikaa. Lopuksi lisäsin silputut yrtit, maustoin pippurilla ja suolalla ja roiskaisin päälle sitruunamehua. Tämän keitoksen sekoitin kypsään couscousiin. Nälkä on paras mauste, mutta ei tämä pöperö hassumpaa ollut.


9 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Mun vakiohätävarat tuppaavat olemaan munapöperöitä. Tyypillisesti paistettu muna, nopeasti paistettuja vihanneksia (yleensä lähinnä sipulia ja tomaattia) + leipää pakkasesta. Jos munan päälle saa vielä ripoteltua jotain vähän tujumpaa juustoa (vuohi tms) sulamaan niin olen jo ihan tyytyväinen.

Puputar kirjoitti...

Sama täällä, yleensä se on jotain kananmunaa sisältävää. Munakkaan kanssa maistuu patonki, pakastimesta löytyy aina yrttivoipatonkia, nam!

Sammakko kirjoitti...

Meillä se on yleensä chahan, eli paistettu riisi. Se on vähän kuin aasialainen pyttipannu, joukkoon lisätään mitä kaapista löytyy. Pääaineksina kuitenkin riisi, sipuli ja kananmuna.

Ketturouva kirjoitti...

Munakas on toinen omistakin vakkareistani. Sienet sopivat loistavasti munakkaaseen, eikä kuivattuja mustia torvisieniä tai suppilovahveroita tarvitse edes liottaa kovin kauan että ne ovat munakaskunnossa.

Tuo paistettu riisi taitaa olla samaa, mitä meillä toisinaan syödään thaipyttiksen nimellä. :)

Aurinkotuuli kirjoitti...

Näyttää raikkaalta ja kevyeltä. Erittäin hyvännäköinen kokonaisuus "jämistä raapaistuksi" :)!
Minä teen usein "mitä kaapista löytyy periaatteella" soijarouheesta ja tomaattimurskasta pastakastiketta tai sitten leivon pizzaa, johon kaivelen pakastimesta pakastekasvisten jämät, sekä kuivakaapin perältä tonnikalaa ja ananasta. Aina ovat vieneet nälän ja makukin on ollut kohdillaan :).

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hauska kysymys :-D Itse soveltelen yleensä jonkin salaatintyyppisen, jossa on usein myös lämmin ainesosa, pannulla freesattua sipulia ja sieniä, jotain höyrytettyä tms. Myös soijarouhe ja tonnikala ovat kovassa huudossa hätävarana, niitä kun on aina kaapissa. Tai pikapitsa; tortilla pakastimesta ja päälle ketsuppia tms. jotain täytteitä ja raejuustoa. Pikanuketuksella tulee aina hyvää, oli mitä tahansa, karsinogeeni :-p

Ketturouva kirjoitti...

Hauskaa miten jokaisella on ne omat "bravuurinsa". :)

Jenni kirjoitti...

Tälläisiä lärpäkkeitä tuli kerran hätäpäissään tehtyä:

http://liemessa.blogspot.com/2007/06/kinkkulrpkkeet.html

Kun ei omista autoa niin tulee käytyä kaupassa oikeastaan joka päivä hakemassa pieni nyssäkkä ruokaa. Ja niin siitä ruuastakaan ei ole yleensä puutetta :)

Jenni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails