sunnuntai 29. marraskuuta 2009

12 kuukautta: marraskuu

Tämä on Tessa Kirosin kirjan Twelve marraskuun resepteistä. Verraten yksinkertainen ja helppolaittoinen mutta mainion makuinen pastakastike syntyy parhaiden pastakastikkeiden tapaan yksinkertaisista aineksista.

Kastikkeen voi ohjeen mukaan valmistaa myös etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kevyen oliiviöjykerroksen alla. Ennen käyttöä se lämmitetään ja sekoitetaan sitten keitettyyn pastaan. Me kuitenkin söimme sen ilman jääkaapitusta.

Jos kastikkeeseen lisää hieman enemmän öljyä, sitä voi käyttää vaikkapa crostinien tai grillatun kanan tahi kalan päällä.

Conchiglie con olive (kuudellle hengelle)
Oliiveja simpukkapastan kera


80 g kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja

4 rkl oliiviöljyä
2 suolaan pakattua tai
4 öljyyn säilötty anjovisfilettä (tässä ei varmaankaan haeta meikäläistä mausteliemeen säilöttyä kilohailifilettä vaan Välimerellisempää anjovista. Me löysimme Stockmannin Herkusta lasipurkillisen italialaisia anjoviksia öljyssä.)
2 valkosipulin kyntä
1 sitruunan kuori raastettuna
pieni kourallinen hienonnettua tuoretta persiljaa
500 g simpukkapastaa (Suomessa myydään pääasiassa nimellä Gnocchi vaikka tarkasti ottaen gnocchi on jotain ihan muuta), tai esim. penneä tai fusillia
120 g raastettua kovaa ricotta-juustoa tai parmesaania

Pane vesikattila tulelle. Poista oliiveista kivet ja hienonna, jos haluaa tahnamaisempaa, oliivit voi veitsellä hienontamisen lisäksi vielä murskata hienommaksikin.

Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää anjovikset ja puulusikalla auttaen hajota ne hienoksi öljyn sekaan (tässä nämä Välimeren anjovikset eroavat meikäläisistä; ne ovat rakenteeltaan jämäkämpiä eivätkä hajoa öljyyn niin helposti kuin Abban mausteliemianjovikset). Seuraavaksi listään valkosipuli, ja kun se alkaa tiristä lsiätään sitruunan kuori ja oliivit. Haudutellaan pieni hetki, poistetaan tulelta ja skoitetaan sekaan persilja.

Pasta keitetään paketin ohjeen mukaan ja sekoitetan kastikkeen joukkoon. Tässä yhteydessä voi olla hyvä lisätä hieman pastankeitinvettä sekaan. Pippurimyllystä pyöräytetään sekaan mustapippuria ja tarjotaan ricotta-juuston kera, päälle voi lorautta pikkuisen oliiviöljyä chilillä tai ilman.
2 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Taitaa olla enemmän aikuisten makuun... Onko miten suolaista syötävää?

Karhuherra kirjoitti...

Herkullista se olikin. Kyllä meillä Poikakin sitä söi, vaikka keräsikin oliivinkappaleet lautasen syrjälle. ;-)

Onhan tuo kyllä suolaisempaa kuin normaali arkiruoka meillä mutta tuumimme, että se saattaisi olla oivallista saunan jälkeen tarjottavaksi. Kastikkeen kun voi tehdä valmiiksi ja vaikka virittää pastakattilan ja mitata pastankin etukäteen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails