Nyt on palattu syksyyn, sateeseen, arkeen ja makaronilaatikkoon, tuohon lasten ja lapsenmielisten ikisuosikkiin. Ohje on peräisin Karhuherran äidiltä, tässä reilumpi annos, josta riittää pariksi päiväksi kolmihenkiselle perheellemme.
Lihamakaronilaatikko
(kuudelle)
n. 6 dl makaronia
500 g naudan jauhelihaa
iso sipuli
rypsiöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
2 kananmunaa
6 dl maitoa
valkopippuria, suolaa
emmental-juustoa raasteena
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan tai hiukkasen niukemmin - älä päästä kiehumaan lötköiksi.
Ruskista jauheliha ja sipuli. Itse nakkaan sipulin pannuun mukaan kun liha alkaa olla kypsää.
Sekoita makaronit ja jauheliha-sipuliseos.
Voitele riittävän suuri ja korkealaitainen uunivuoka (rypsiöljyllä). Kippaa jauheliha-makaroni-sipuliseos vuokaan.
Sekoita kananmunat, maito ja mausteet. Valuta munamaito vuokaan. Ripota halutessasi pinnalle vähän raastettua emmental-juustoa.
Paista uunissa 180 asteessa n. 50 minuuttia, kunnes makaronilaatikko on saanut kauniin ruskean pinnan ja munamaito on hyytynyt.
Nauti ketsupin kanssa.
Mitä teillä arkena syödään?
2 kommenttia:
Meillä meni samaa settiä tänään. Aikuisten laatikosta tosin oli vähennetty lihaa ja tilalle laitettu suppilovahveroita - nam!
Merituuli, kuulostaa hyvältä - ehkä pitää ensi kerralla vaivautua tekemään kaksi satsia. Meillä on syöty sellaistakin makaronilaatikkoa jossa liha on kokonaan korvattu metsäsienillä. Valitettavasti sienet eivät mene läpi Pojalle - vaikka hakkaisin ne kuinka pieneksi, ne siivilöidään ruuasta, ellei suorastaan ruokaa julisteta syömäkelvottomaksi. No, enpä syönyt lapsena sieniä itsekään ja nyt olen aivan sienihullu. :)
Lähetä kommentti