Sen jälkeen siirryimme tulipaikalle paistamaan makkaraa* ja tekemään lämpimiä voileipiä hiilloksella.
Suurin osa sienisaaliista päätyi kotona kuivuriin, mutta toki jotain pääsi myös tuoreeltaan käyttöön, halusin nimittäin kokeilla Valion Kotiruokaa -lehden sienipannarin ohjetta. Paistoin sienet voissa ja tein pannarin kevytmaitoon, koska niitä sattui kotona olemaan.
Sienipannukakku
2 munaa
2 dl (täys-)maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tlk raejuustoa
suolaa
1 sipuli
1 dl puhdistettuja suppilovahveroita tai muita esikäsiteltyjä metsäsieniä
voita paistamiseen (/juoksevaa oivariinia)
suolaa, mustapippuria
Tee ensin taikina: Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niihin maito, vehnäjauhot, raejuusto ja suola. Jätä taikina turpoamaan.
Silppua puhdistetut sienet ja sipuli. Paista sieni-sipulisilppu pannussa voissa (tai muussa vapaavalintaisessa rasvassa...). Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä sieni-sipulisilppu voidellun uunivuoan (n. 20x30 cm) pohjalle ja valuta taikina päälle. Paista unissa 200 asteessa n. 30 min.
Kuvan pannaripalaa vaivaa kaasu-uunikalpeus. Kauniimpi lopputulos olisi voinut syntyä pannussa paistamalla, jolloin pannaria paistetaan miedolla lämmöllä kannen alla ja käännetään puolivälissä paistamista kannen avulla.Enkä olisi minä, jos en olisi heti alkanut miettiä erilaisia tuunauksia tähänkin herkkuun. Raejuuston, tai ainakin osan siitä, voisi korvata jollain maukkaammalla juustoraasteella. Ja sienten ja sipulin seuraksi pannariin sopisi tietysti pekoni...
*Testasimme tällä kertaa Pajuniemen luomugrillimakkaraa. Ihan kelpoisa perusgrillimakkara, meidän perheemme kuitenkin tykkää grillimakkarassa hieman lihaisammasta tunnusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti