maanantai 10. lokakuuta 2011

Silakkapihvit

Silakka on viime päivinä ollut pinnalla lauantaina päättyneiden Stadin silakkamarkkinoiden ansiosta. Kotimainen silakka on myös edullinen ja ekologinen vaihtoehto ruokapöytään.

Tunnustan että viitseliäisyysrajani kalan käsittelyssä kulkee silakan fileoimisessa. Fileoitunakin silakka on niin edullista, että säästän mieluummin aikaa ja vaivaa kuin rahaa. Kannattaa kuitenkin katsoa, että saa tuoreita fileitä. Ikääntyneet silakkafileet käyvät vetisiksi ja haisevat tympeältä.

Vanhoista kunnon silakkapihveistä syntyi tällä kertaa tällainen sovellutus. Tekemieni silakkapihvien ongelmana on ollut se, että niistä tulee liian kuivia. Näitä tuorejuustolla täytettyjä pihvejä kuivuus ei ainakaan vaivannut, ja muutenkin pidin kokeilua onnistuneena. Ruohosipulin lisäksi silakkapihvejä voisi kokeilla täyttää myös muilla yrteillä tai vaikka maustetulla tuorejuustolla.

Tuorejuustolla täytetyt silakkapihvit uunissa (kolmelle)

600 g silakkafileitä
hienoa merisuolaa
100 g maustamatonta  tuorejuustoa
1 ruukku ruohosipulia
valkopippuria

Valmista täyte: silppua ruohosipuli hienoksi terävällä veitsellä. Sekoita tuorejuustoon puolet ruohosipulisilpusta, valkopippuria ja noin puoli teelusikallista suolaa. Tarkista maku.

Lado puolet silakkafileistä voidellulle uunipellille nahkapuoli alaspäin ja ripota niille kevyesti suolaa. Ota sitten silakkafile ja voitele sen sisäpuoli tuorejuustoseoksella. Laita tuorejuustolla voideltu file  "kanneksi" kullekin suolatulle fileelle.

Paista silakkapihvejä uunisa 180 asteessa 15-20 min silakoiden koosta riippuen. Siirrä pihvit pelliltä tarjoiluastiaan ja ripottele päälle loput ruohosipulisilpusta. Halutessasi ripauta pihvien päälle hieman (sormi-)suolaa.

Tarjoa vihersalaatin ja perunamuusin kanssa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että joku on tässä Holkerin linjoilla ;-)
Olen pitkään ollut todella saamaton silakkapihvien suhteen, omat kun tahtovat menemään niin kuiviksi. Muistelen ammoisista kouluajoista silakkapihvejä, jotka oli täytetty ihanalla pinaattimuhennoksella. Sellaisia voisikin tehdä.

Ketturouva kirjoitti...

suolaajahunajaa, teillä on selvästi ollut parempaa kouluruokaa. Ainoat koulun silakkapihvit jotka minä muistan olivat rutikuivia ja niissä oli liikaa kuivattua tilliä.

Meillä syötiin tänäänkin silakkaa, tätä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails