lauantai 15. joulukuuta 2012

Pekoniin kiedottu lihamureke

Tykkään lihamurekkeesta, koska se on nopea ja helppo tehdä ja lisäksi siihen saa helposti vaihtelua lisäilemällä murekemassaan eri asioita, esimerkiksi sieniä.

Pekoniin käärittynä ja hyvästä lihasta tehtynä murekkeesta tulee entistä parempi ja sunnuntaipöytäänkin sopiva. Tämä loistoajatus osui silmääni Atrian mainoksesta.

Pihvijauheliha-pekonimureke

2 dl (1 prk) kermaviiliä 
1,5 dl korppujauhoja
350 g (pihvinaudan) jauhelihaa
100 g pekonikuutioita
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1-2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
0,5 dl silputtua tuoretta persiljaa
140 g pekonia

Sekoita kermaviili ja korppujauhot ja anna turvota n. 10 min. Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. 

Lisää kaikki muut ainekset kermaviili-korppujauhoseokseen ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pitkänomainen mureke sopivan kokoiseen voideltun uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Hunnuta mureke pekoniviipaleilla. 

Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min (pidennä paistoaikaa jos teet isomman murekkeen, paistoin omaani n. 40 min, mikä oli sopivasti). 


Omassa toteuksessani oli hiukan eri raaka-ainesuhteet kuin alkuperäisessä reseptissä, koska meillä oli highland-naudan jauhelihaa 500 g pakkauksessa. Laitoin sitten pekoniakin hiukan reilummin. Korppujauhojen määrää voisi mielestäni silti vähentää ainakin puolella desillä, kermaviiliseoksesta tuli ohjeen määrillä ja turvotusajalla kovin tankeaa ja sitä oli vaikea saada sekoittumaan jauhelihan kanssa tasaisesti. Ehkä tämä riippuu myös korppujauhojen karkeusasteesta, omani olivat aika hienoja. Alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin käyttämään maustepippuria myllystä (?!), mutta laitoin mustapippuria. 

2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Jos siinä on pekonia, se ei voi olla pahaa. Täytyy kokeilla joskus!

Ketturouva kirjoitti...

Lämpimästi suosittelen. Oli hyvää.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails