sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Uuden vuoden lupaus

Onko muille tuttua se, että tulee laitettua niitä samoja ruokia viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, hieman vaihdellen valikoimaa vuodenajan mukaan, mutta kuitenkin (tälläkin hetkellä hellallamme jäähtyy vanha kunnon hapankaalipata)? Samaan aikaan hyllyt notkuvat keittokirjojen, ruokalehtien ja reseptileikekokoelmien painosta.

Ketun keittiö lupaa nyt juhlallisesti, että tänä vuonna laitamme ainakin kerran kuussa jotakin meille aivan uutta ja ennen kokeilematonta ruokaa, ja lisäksi bloggaamme tulokset.

Lunastaaksemme myös lupauksemme, tämä täysin ennenkokematon ohje sattui silmään Kodin kuvalehdestä 1/08 ja sitä täytyi päästä kokeilemaan.

Kalaa wasabi-tuorejuustotäytteellä

400 g vaalealihaista kalaa fileenä, esim. pangasiusta - meidän lähimarkettimme valikoimasta löytyi vain pakasteseitiä, mutta sekin käy
suolaa ja valkopippuria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
wasabitahnaa maun mukaan (alkuperäisen ohjeen 1-2 tl oli liian vähän)
purjo
iso sipuli
ruokaöljyä

Laita kalafileet leikkuulaudalle ja sirota niille hiukan suolaa ja valkopippuria.

Sekoita tuorejuustoon muutama teelusikallinen wasabia, maistele seosta välillä niin tiedät milloin se on omaan makuusi sopivaa. Sekä wasabeissa että ihmisissä on eroa, eräs ystävämme vetelee tätä tulista herkkua raakana lusikalla, toisille riittää vähempikin.

Levitä wasabi-tuorejuusto (nahattomille) kalafileille ja kääri fileet rullalle.

Viipaloi purjo ja suikaloi sipuli ja hauduta niitä hetki pannussa öljyssä että ne pehmenevät. Levitä purjo-sipuliseos uunivuokaan ja aseta kalarullat päälle. Uunita 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Lisäkkeenä nautimme jasmiiniriisiä. Hetimmiten aterian aloitettuamme tuli mieleen, että purjon ja sipulin lisäksi kalojen petiin voisi paistaa myös viipaloituja siitakesieniä. Eipä silti, ihan maittavaa, helppoa ja nopeaa ruokaa tästä tuli ilmankin.

3 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Hapankaalipata vaikuttaa oikein mainiolta!

Talvikelillä, vaikka on ulkona on +2 astetta ja vesisade tekee mieli lämmittäviä pataruokia "sisäiseksi villapaidaksi". :)

Ketturouva kirjoitti...

Talvi on tosiaan pataruokien aikaa. Samoin kuin täyteläisen makuisten, kuumien keittojen. :) Pitäisikin katsoa, saisinko pitkästä aikaa laitettua yhtä lempikeittoani, valkosipulisoppaa.

Tusla kirjoitti...

Sekin on muuten ruoka, jota meillä Miespuolinen on toivonut monta kertaa ja minä en vaan saa aiakiseksi. Että jos teidän keittiöstä löytyy takuuvarma resepti niin ilolla kokeilen myös! Vai löytyykö jo tuolta arkistosta?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails