maanantai 10. marraskuuta 2008

Isänpäivän lammashaaste

Isänpäivän kunniaksi kutsuimme Karhuherran vanhemmat syömään. Yrttisten lammasrullien lisäkkeenä tarjottiin maa-artisokkaperunavuokaa (johon saatiin raaka-aineet omasta maasta) ja lammasrullien paistoliemestä sävellettyä punaviinikastiketta. Viini oli Karhuherran isän tuoma espanjalainen Cepas del Zorro, eli kirjaimellisesti "Ketun viiniköynnökset" tai vapaasti suomentaen myös "Ketun sukupuu(t)".

Näillä rullilla osallistumme myös marraskuun ruokahaasteeseen. Reseptit kastiketta lukuunottamatta ovat peräisin Gloriasta, mutta vuosikerrasta ja numerosta ei valitettavasti ole tietoa, koska olen aikanaan ottanut talteen vain reseptit.

Yrttiset lammasrullat

1 lampaan ulkofile / syöjä
reilusti rucolaa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 varsisellerin vartta
oksa tuoretta rosmariinia (riivi lehdet täytteeseen)
mustapippuria, suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Viipaloi varsisellerin varret ja ryöppää paloja minuutin ajan kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Hienonna varsiselleri, valkosipulinkynnet ja rucola. Sekoita joukkoon rosmariini, mustapippuri ja suola. Leikkaa fileet auki toisesta sivusta niin että ne aukeavat kuin kirja, ja täytä ne selleri-rucolaseoksella. Rullaa ja kiinnitä käärö cocktailtikuilla. Ruskista rullien pinta pannussa öljytilkassa ja kypsennä lopuksi 200 asteisessa uunissa 10-15 min.


Punaviinikastike lammasrullille

n. 1 dl lampaan paistolientä
1 dl punaviiniä
1 dl (ruoka)kermaa
loraus soijakastiketta
maizena-suurustetta
rosmariinia
mustapippuria
(suolaa)

Mittaa kasariin paistoliemi, punaviini ja kerma ja keitä hetki kokoon. Mausta rosmariinilla, mustapippurilla ja lorauksella soijaa sekä tarvittaessa lisää suolaa. Suurusta.

Peruna-maa-artisokkavuoka

8 perunaa
8 maa-artisokkaa
5 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Suikaloi kuoritut perunat ja maa-artisokat. Mausta suikaleet suolalla ja mustapippurilla ja pane ne voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja paista noin tunnin ajan 200 asteessa. Peitä paistos foliolla uunista ottamisen jälkeen niin se pysyy lämpimänä lammasrullien uunittamisen ajan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voih, miten herrrrkullista! Komentit Melukylässä olivat menneet tehokkaan roskapostisuodattimen takia tarkastusjonoon sisältämiensä linkkien takia. Olen palauttanut ne. Onnea kisaan roppakaupalla!

Ketturouva kirjoitti...

krisu, mieleeni tuli toisen viestin lähettämisen jälkeen että jotain tuollaista on viestien katoamisen takana. Hyvä etteivät kokonaan hukkuneet kuitenkaan. :)

Ari Makela kirjoitti...

Varsiselleri on ainut kasvis, jolle olen niin allerginen että oireet eivät katoaisi al denten jälkeen.

Mutta tätä voisi kyllä hyvin kokeilla niin, että korvaisi varsisellerin jollakin muulla.

Nelle kirjoitti...

hyvän näköisiä ovat kyllä:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails