Feta/halloumimuffinssit (12 kpl)
2 rkl ruokaöljyä (laitoin rypsi-, mutta oliiviöljykin voisi toimia)
3 munaa
2 dl (kevyt)kermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 90 g feta- tai halloumijuustoa kuutioina
n. 3/4 dl aurinkokuivattua tomaattia (öljyyn säilöttynä) kuutioituna
(hiukan suolaa, jos käytät halloumia)
koristeeksi: 12 kpl vihreitä oliiveja paprikatäytteellä
Nostele taikinaa lusikoilla voideltuihin muffinssipellin koloihin. Laita jokaisen muffinssin keskelle koristeeksi oliivi, jos haluat. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes muffinssit ovat kypsiä (kokeile tikulla).
Vahingosta viisastuneena uunitin tällä kertaa muffinssit samalla tavalla kuin paistoin siilikakun, eli laitoin kaasu-uuniin ritilän alapuolelle korkealaitaisen uunipellin, jolle laitoin vettä. Lopputulos: muffinssit olivat täydellisiä, ja saivat kehuja synttäreiden aikuisvierailta. Lapset eivät tainneet näin epäilyttäviä leivonnaisia maistaa lainkaan.
2 kommenttia:
Kivan oloinen resepti, nappaampa sen talteen. Suolaisia tarjottavia on välillä niin hankala keksiä.
taru, nämä olivat ainakin tosi helppoja tehdä. Jos haluaa vaihtelua, voi osan aurinkokuivatusta tomaatista korvata pilkotuilla oliiveilla.
Lähetä kommentti