tiistai 23. helmikuuta 2010

Suklaamuffinssit

Leipomisvimma ei päättynyt Pojan synttäreihin.

Taannoin halloumimuffinsseja tehdessäni huomasin että muffinssit* ovat paljon helpompia ja nopeampia tehdä kuin olen luullut. Tänään leivoin vierasvaraksi näitä mahtavia suklaamuffinsseja. Muffinssireseptejä löytyy kuukkelilla pilvin pimein. Tällä kertaa valinta perustui siihen, että ainekset piti löytyä kotoa ja sekä sokeri että kananmunat olivat vähissä (loput menivätkin taikinaan aika tarkkaan).

Suklaamuffinssit (10-15 kpl)

200 g suolatonta voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100-150 g rouhittua tummaa suklaata
2 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten huolellisesti.
Sekoita kuiva-aineet keskenään suklaata lukuunottamatta. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen. Lisää sitten suklaarouhe ja viimeiseksi maito. 

Nostele taikinaa lusikoilla isoihin muffinssivuokiin tai voideltuihin muffinssipellin koloihin. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 min.


Lopputulos oli erittäin kuohkea ja riittävän suklainen. Ohjeen mukaan muffinsseja piti tulla 10 kpl isoissa irtovuoissa, mutta muffinssipellillä niitä syntyi 15.

*Tiedän: jonkun oikeakielisyyssuosituksen mukaan niiden pitäisi olla muffineita (engl. sing. muffin), mutta pidän kiinni lapsena omaksumastani muffinssista kahdellä ässällä.

2 kommenttia:

scaredy-cat kirjoitti...

Muffinssit ovat suosikkileivonnaiseni juuri siksi, että niiden leipomiseen ja paistamiseen menee yhteensä ehkä 30 min. Hyvää nopeasti ja helposti! (Varsinkin kun on se muffinssipelti - pelkkien paperivuokien kanssa pelaaminen on ihan kirottua. Tosin pellin tiskaaminen tuntuu aina jotenkin venyvän...)
Täytyykin kokeilla tuota reseptiä!

Ketturouva kirjoitti...

scaredy-cat, sanopa muuta, pelti makaa vielä tiskialtaan pohjalla... Vein muffinsseja tänään työpaikalle ja siellä ne saivat kehuja. Hyvä ohje, voin suositella.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails