Pekoniin kääritty possunfile
n. 500g possun sisäfileetä
1 pkt pekonia (150 g)
vihreää pestoa
Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Siisti possunfile ja ruskista pinta pannulla. Suolaa ja pippuroi. Sivele file pestolla ja sinapilla ja kiedo se pekoniin. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi (sisälämpötila n. 75 astetta).
Fileen kanssa laitoimme pitkästä aikaa rosmariiniperunoita, jotka ehti sopivasti valmistella fileen ollessa uunissa. Niiden uunittuessa file sai puolestaan köllötellä vetäytymässä folioon käärittynä.
Lisäksi väänsin alkupaloiksi tapakset-kirjasta valkosipulisia herkkusieniä, kun kauppareissulla en vain voinut vastustaa sievien pienten herkkusienten kutsua. Oheinen ohje on noin puolet kirjan ohjeesta. Öljyn määrää en kuitenkaan puolittanut, alkuperäisessä ohjeessa oli 5 rkl.
Valkosipuliherkkusienet
200 g (pieniä) herkkusieniä
4 rkl oliiviöljyä
2 silputtua valkosipulin kynttä
tilkka sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
2 rkl silputtua (sileälehtistä) persiljaa
Puhdista sienet ja leikkaa jalat läheltä lakkia. Lohko isot sienet 2-4 osaan.
Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa pannussa. Lisää valkosipuli ja kypsennä hetki, kunnes sipuli on hieman ruskistunut. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä sekoitellen kunnes öljy on imeytynyt sieniin.
2 kommenttia:
Kuulostaa todella hyvältä.
Ari, kuulemma myös oli. Itse valitettavasti maistan tällä hetkellä oikein ainoastaan suklaan ja natriumglutamaatin.
No, vähän liioittelen, maistoin myös peston ja sinapin.
Lähetä kommentti