maanantai 20. heinäkuuta 2009

12 kuukautta: heinäkuu

Heinäkuun ruuaksi Tessa Kirosin Twelve-kirjasta valikoituivat itseoikeutetusti gratinoidut tomaatit.

Pomodori gratinati

6 suurta, kypsää (luumu-)tomaattia
3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
10 mintun lehteä silputtuna
10 basilikan lehtaä silputtuna
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl raastettua parmesaania
1 rkl raastettua pecorinoa
1,5 rkl korppujauhoja
suolaa, mustapippuria
8 rkl oliiviöljyä

Halkaise pestyt tomaatit (pituussuunnassa varsinkin jos käytät luumutomaatteja) ja poista sisus teelusikalla. Ota sisus talteen kulhoon (pilko tarvittaessa pienemmäksi). Laita tyhjäksi koverretut tomaatinpuolikkaat uuninkestävään astiaan ja sirota päälle suolaa.

Lisää kulhossa olevaan tomaatin lihaan persilja, valkosipuli, minttu ja oregano. Sekoita joukkoon juustoraaste, korppujauhot ja 4 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Lusikoi seos tomaatinpuolikkaisiin. Pirskota päälle loput oliiviöljystä.

Paista uunissa 180 asteessa 20-30 min tai kunnes pinta on ruskistunut hieman. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Ohjeesta poiketen me paistoimme tomaatit grillissä parilalla, mutta uunissa lopputulos olisi voinut olla kauniimpi. Juustoa voisi myös raastaa hieman enemmän ja ripottaa täytteen pinnalle.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails