Pojan lempieines ovat pinaattiletut. Taannoin kaupassa minua hävetti kun lapsi hihkui innoissaan "lettuja, lettuja!" nähdessään minun nostavan paketin kassahihnalle. Teki mieli alkaa selittää ympärillä oleville kanssaostostelijoille, että kyllä meillä useimmiten laitetaan ruokaa ihan itse. Mutta ehkä he olisivat vain ajatelleet, että mahtavat äidin keitokset olla kamalia jos lapsen lempiruokaa ovat kaupan pinaattiletut...
Kotitekoiset pinaattiletut
1 l maitoa
n. 5 dl vehnäjauhoja
n. 0,5 tl suolaa
nippu tuoretta pinaattia, lehdet riivitään
2 kananmunaa
voita paistamiseen
Soseuta pestyt, tuoreet pinaatinlehdet esim. sauvasekoittimella. Vispaa jauhot maitoon ja sekoita joukkoon pinaatinlehdet ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Vatkaa joukkoon kaksi munaa. Paista melko kuumalla pannulla voissa molemmin puolin ja tarjoa saman tien.
Pinaattilettujen kanssa maistuu hyvältä kotitekoinen kurpitsahillo. Ruokaisamman letusta saa täyttämällä sen vaikkapa sienisalaatilla tai kylmäsavuporotahnalla.
2 kommenttia:
Öh, meillä toinen veljeksistä ilmoittaa lempiruuakseen kalapuikot ja toinen erään saksalaisen halpaketjun purkkiraviolit... :-)
Kissaemo, kylläpä jälkikasvumme osaavatkin arvostaa hyvää kotiruokaa! :D
Lähetä kommentti