Tuoreimmassa Ruoka&Viinissä (5/2009) oli jälleen nippu houkuttelevia reseptejä. Koska kotimaista kesäkurpitsaa saa parhaillaan (pian toivottavasti myös omalta palstaltamme!) ja yrtitkin kukoistavat, seuraava kesäinen soppa kannattaa keittää nyt. Lehti jäi jälleen kesäkotiin, mutta yritän muistaa ohjeen.
Kesäkurpitsa-salviakeitto
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
800 g pieniä kesäkurpitsoita
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
9 dl kasvislientä
3 rkl silputtua salviaa
2 rkl silputtua basilikaa
1 dl raastettua parmesaania
2 kananmunan keltuaista
suolaa, mustapippuria
Kuutioi kesäkurpitsat ja viipaloi valkosipulin kynnet. Laita kattilaan voi ja oliiviöljy ja kääntele siinä kesäkurpitsakuutioita ja valkosipuliviipaleita muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkoviini ja kasvisliemi ja keitä n. 20 min.
Keiton kiehuessa erota kananmunan keltuaiset valkuaisista ja riko niiden rakenne haarukalla. Sekoita keltuaisiin silputut yrtit ja raastettu juusto. Lisää seos keittoon ja anna kiehahtaa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Apukokki kävi keräämässä yrtit ja leikkasi ne saksilla:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti