tiistai 21. heinäkuuta 2009

Viskissä uinut lohi

Tämäkin ohje löytyi Ruoka&Viinistä (5/2009). Jutussa oli Gordon Ramsayn reseptejä, joten liekö tämäkin kuuluisalta pahasuiselta skottikokilta peräisin. Alkuperäinen ohje oli kymmenelle hengelle. Marinadin määrän olemme pitäneet samana, mutta kalaa vähentäneet alkuperäisestä 10 hengen annoksesta.

Viskissä marinoitu lohi (3:lle)

750 g nahallinen lohifileepala, kalan pääpäästä

marinadi:
1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua!)
1,5 dl (skotti-)viskiä
2 rkl soijakastiketta
pari valkosipulin kynttä karkeasti murskattuna

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset.

Leikkaa filee medaljongeiksi viipaloimalla se ensin n. 3-4 cm paksuiksi viipaleiksi, joihin leikkaat keskelle viillon nahkaan saakka ja käännät viipaleet auki.

Laita medaljongit marinoitumaan laakeaan astiaan vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mieluiten jo edellisenä päivänä. Kääntele niitä välillä.

Paista medaljongit grillissä pari-kolme minuuttia kummaltakin puolelta.
Kannellisessa kaasugrillissä paistoaika on lyhyempikin. Voit paistaa medaljongit myös pannulla. Onnistumisen kannalta tärkeää on laittaa medaljongit ensin "avonainen" puoli alaspäin, silloin ne pysyvät koossa eivätkä aukea.

Varo liekkejä kun laitat madaljongit grilliin! Jos et halua kuvan liekitysefektejä, kannattaa kuivata ylimääräinen marinadi pois.



Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails