maanantai 7. joulukuuta 2009

Siirappikakku

Poika on jo monta kertaa esittänyt että meidän pitäisi leipoa siirappikakku. Itse en ollut koskaan mokomasta kakusta kuullutkaan, ja ajattelin että Poika on keksinyt koko kakun omasta päästään. Kun Poika sitten taas kerran ehdotti siirappikakun leipomista, päätin kuitenkin tarttua haasteeseen ja kappas vaan, kuukkelihan löysi siirappikakun ohjeita kasapäin. Herkkusuun blogissa niitä oli parikin. Mummin siirappikakku kuulosti mukavalta ja ainekset löytyivät kaapista, joten eipä muuta kuin vatkain pyörimään. Poika oli tietenkin itseoikeutettu koneenkäyttäjä ja huolehti myös vispilöiden ja nuolijan puhdistuksesta jälkeenpäin.

Mummin siirappikakku

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl tummaa siirappia
1,5 dl kuumaa vahvaa kahvia
75 g voita (/margariinia)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
0,5 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää kahvi ja sulatettu voi. Lopuksi vatkaa joukkoon jauhot, mausteet ja leivinjauhe. Laiska kun olen, en sekoita kuiva-aineita keskenään vaan nakkasin mausteet ja leivinjauheen viimeisen vehnäjauhomitallisen kanssa kulhoon.

Valuta taikina (voideltuun ja jauhotettuun) vuokaan ja paista uunissa n. 175 asteessa 45-50 min. Voit koristella jäähtyneen kakun esim. tomusokerikuorrutteella.


Kotitalousopettajani aikanaan varoitteli vatkaamasta taikinaa pitkään enää leivinjauheen lisäämisen jälkeen. Liialla vatkaamisella taikinasta kuulemma tulee "sitkeää kuin kissanliha". Mahtaako tässä olla mitään perää?



Tässä vielä lopputulos. Koristelu on Pojan taiteellisen näkemyksen mukainen.

7 kommenttia:

scaredy-cat kirjoitti...

Itsekin olen kyllä törmännyt moniin ohjeisiin, joissa kehotetaan sekoittamaan leivinjauheen lisäämisen jälkeen vain taikina tasaiseksi eikä enempää, joten joku vaikutus sillä taitaa olla.

Opettajan vertaus kissanlihaan on kyllä jotenkin aika kamala ja kummallinen. Olikohan syönyt...?

tei kirjoitti...

Pojassahan on jo kondiittorin ainesta.

Ketturouva kirjoitti...

scaredy-cat, mene tiedä. En tiedä näkyikö rivien välistä, että kemiat eivät oikein tämän opettajan kanssa kohdanneet. Jätinkin kotitalouden sen pakollisen vuoden jälkeen. Kotitaloustuntien opeista ei muuten paljoa olekaan mieleen jäänyt, kokatut ruuat olivat aika aneemisia. Olisi muuten hauska tietää mitä kouluissa nykyisin kokataan?

Tei, Poika on muutenkin innostunut keittiössä puuhailusta - minun ei esim. tarvitse enää pestä perunoita, ja hedelmien pilkkominen hedelmäsalaattiinkin jo sujuu. Mausteita on myös kiva mitata.

tei kirjoitti...

Pojallanne on hyvat esimerkit. Tulipa muuten mieleen tama ruokablogientry lapsityovoiman kaytosta :)
http://www.domesticgoddess.ca/entries.php?entry=10364

Ketturouva kirjoitti...

Tei, en ollutkaan tuota lukenut, vaikka yritän silloin tällöin seurata ko. blogia. :) Vaikka Poika on suunnilleen saman ikäinen, meidän yhteiskokkailumme ei ole ihan noin täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vain poikasi lue Harry Potteria... :) . Sinä syövät siirappikakkua...
-Taru

Ketturouva kirjoitti...

Taru, Poika täytti vasta viisi, eikä ole vielä tutustunut Harry Pottereihin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails