sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskaritsa

Pääsiäislammas on meillä joskus ennenkin ottanut taginen muodon. Nyt halusimme päästä käyttämään pitkästä aikaa sekä tagine-pataa että Pariisista ostamaani kaunista pientä Tajines -kirjaa. Eikä lammastakaan ollut tullut laitettua aikoihin. Onneksi sain vielä Ahvenanmaan karitsaa hallista, vaikka olin liikkeellä vähän viime tingassa, eli kiirastorstaina.

Karitsatagine taateleiden ja rusinoiden kera (kuudelle)
(ohje: Philippe Merél, Tajines)

1,2 kg luutonta karitsan lapaa
2 sipulia
3 cm pala tuoretta inkivääriä
400 g taateleita
1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 tl kurkumaa
1 kanelitanko
3 rkl hunajaa
50 g rusinoita
1/2 nippua korianteria
vajaa puoli desiä oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kuori sipulit ja inkivääri ja hienonna ne. Halkaise taatelit kahtia ja poista kivi. Paloittele lampaanlapa sivultaan n. 3 cm kuutioiksi (poista kalvot ja kova rasva). Ruskista lampaanlihakuutiot pienissä erissä kuumalla tarttumattomaksi pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa. Suolaa ja pippuroi lihat ja laita syrjään odottaman.

Kuumenna oliiviöljy tagineastian alaosassa miedolla lämmöllä ja kuullota siinä sipulit. Lisää mausteet, inkivääri ja hunaja, suolaa sekä pippuroi ja sekoita.

Asettele karitsanpalat sipulipedille ja lisää astiaan puoliväliin vettä. Sekoita ja peitä kannella. Anna hautua tunnin ajan käännellen lihapaloja silloin tällöin. Lisää sen jälkeen taatelit ja rusinat. Hämmennä ja anna kypsyä kannen alla vielä 45 min.

Nypi korianterista lehdet. Kun liha on hyvin mureutunut, ripottele korianterin lehdet pinnalle. Tarjoa välittömästi esim. couscousin, bulgurin tai riisin kanssa.


Karitsatagine onnistui oikein hyvin. Maku oli täyteläinen ja liha mureaa. Me laitoimme taginen seuraksi couscousia jossa oli paahdettuja pähkinöitä ja persiljaa, sekä sitruunamehulla ja persiljalla maustettua tomaatti-kurkkusalaattia. Ruokavieraat toivat chileläisen Capra Negra Cabernet Sauvignon -punaviinin.


1 kommentti:

Outi kirjoitti...

Oijoi, tässä ovat kaikki ainekset, mitä rakastan! Kyllähän tätä voi pääsiäisen jälkeenkin tehdä. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails