tiistai 17. toukokuuta 2011

Perunarösti

Olemme yrittäneet joskus ennenkin tehdä röstiperunoita, mutta onnistumisprosentti on ollut aika huono. Perunat ovat jääneet turhan raaoiksi. Hiljattain ari oli laittamassa meillä ruokaa, ja lisäkkeeksi äijä ehdotti röstiperunoita. Koska aiemmilla ohjeilla emme ole päässeet tyydyttävään lopputulokseen, päätin kysyä googlelta, joka tarjosi meille Hellapoliisin pannunkokoisen perunaröstin.

Menimme vähän oikotietä onneen, koska emme (silkkaa huolimattomuuttamme, myönnetään) esipaistaneet raastetta. Lopputulos oli meistä kuitenkin kypsyydeltään onnistunut - ehkä salaisuus oli kypsentämisessä kannen alla? Suolaa oli alkuperäisessä ohjeessa meille ihan liikaa, koska sitä tuli melkoisesti myös käyttämästämme juustosta (mustaleimainen emmental). Siispä toisen oton teimme vähemmällä suolalla ja juustolla. Laitoimme myös seokseen paprikan sijasta muskottia, ja tällä kertaa olimme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Tässä tuunattu ohje:

Perunarösti (2,5 annosta)

3-4 jauhoista perunaa
1 keskikokoinen sipuli
jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria, suolaa

voita paistamiseen

pinnalle:
juustoraastetta

Raasta perunat ja sipuli. Sekoita joukkoon mausteet. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Painele perunasipuliseos pannuun melko ohueksi kakuksi ja peitä kannella. Anna paistua kannen alla kunnes alapinta on saanut kauniin ruskean värin. Käännä sitten rösti kannen avulla - tässä välissä pannuun voi lisätä hieman rasvaa. Sirota käännetyn röstin pinnalle juustoraaste ja peitä taas kannella. Paista kunnes toinenkin puoli on saanut väriä ja tarjoa heti.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei!
Olen itse Sveitsissä töissä, ja täällähän rösti on ihan kansallisruokaa eli teen työkseni koki töitä. Aidon röstin saat parhaiten, ku keität kuorittuja perunoita n. 7 minuuttia jotta vain hieman pehmenevät pinnasta ja sitten raastat perunat, sekoitat suolan ja pippurin jonka jälkeen paistat pannulla hiljaisella lämmöllä ja jatkuvasti lisäten voita pannun reunoille, jotta voi valuu alas pannun pohjaan. Ja jos vielä haluaa juustokuorrutuksen, ni vasta sen jälkeen kun rösti on valmis niin vaikka uunin kautta.

Kiva blogi teillä. Kokkauksen iloja :)

Ari Makela kirjoitti...

Minustakin röstiperunat kannattaa tehdä keittämisen kautta ja niihin voi aivan hyvin käyttää kypsiksi keitettyjen perunoiden jämiä. Juuston olen sen sijaan laittanut perunaraasteen sekaan.

Ketturouva kirjoitti...

Peippo, kiitos ohjeesta, kokeilemme sitä ensi kerralla! :)

Ari, vika lienee minussa, mutta jos olen keittänyt perunat kypsiksi, niitä ei kyllä enää pysty raastamaan, vaan ne sopivat paremmin pyttipannuun. Tai lyttypotuiksi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails