maanantai 22. helmikuuta 2010

Parsakaalipesto

Viime perjantaina Päivätär oli vierailulla luonamme ja kokkasi lounaaksi tällaisen herkun, jota takuulla laitan uudestaankin nyt kun sain ohjeen. 

Parsakaalipestoa ja pinjansiemeniä pastan kera
(kahdelle)

170 g penne- tai fusillipastaa
225 g parsakaalia pilkottuna
2 rkl pinjansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 mieto punainen chili hienonnettuna
1/2 sitruuna
suolaa ja mustapippuria  
parmesaanilastuja

Laita pasta kiehumaan.

Keitä parsakaalia kunnes se on pehmeää. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja laita odottamaan lautaselle.

Kuumenna oliiviöljy pienessä kasarissa. Kypsennä miedolla lämmöllä hienonnettua valkosipulia ja chiliä 2-3 min. Ota kasari pois lämmöltä.

Kaada vesi pois parsakaaleista, laita ne takaisin kattilaan ja surauta sauvasekoittimella soseeksi.

Valuta pasta ja kaada se siivilästä takaisin kattilaan. Sekoita pastaan parsakaalisose, valkosipuli- ja chiliöljy sekä pinjansiemenet. Purista joukkoon hiukan sitruunamehua, ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Tarjoile parmesaanilastujen kera. 

5 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Onpa herkullisen ja helpon kuuloinen ohje! Maistuiko pojalle? Meillä tytöt tykkäävät parsakaalista mutta pojat närppivät vähän pitkin hampain... Sosekeitossa parsakaali kyllä maistuu oikein hyvin kaikille, ehkäpä tällaisena kastikkeenakin. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

Ketturouva kirjoitti...

Kissaemo, ehkä arvasitkin että Poika ei suostunut pestoa maistamaan edes nokaretta vaan söi pastansa pelkän juuston kanssa. :D

Ketturouva kirjoitti...

Pitää vielä lisätä, että raakana Poika kyllä parsakaalin kelpuuttaa ja useimmat muutkin kasvikset.

Sotkuholisti kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla. Kaapissa onkin juuri 5 chilipalkoa, ja ne pääsee usein nahistumaan. Meillä kaksi poikaa, joista varsinkin toinen on luontainen kasvissyöjä. Lihat sun muut ei maistu, mutta kasvis- ja papupöröt useimmiten.

Ketturouva kirjoitti...

Sotkuholisti, meillä taas asuu pieni äijä, lihaa sen olla pitää... Jospa tuo valikoima kuitenkin laajenisi Pojan kasvaessa, kun meillä muuten ollaan kaikkiruokaisia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails