Jamien parsasosekeitto (neljälle)
400 g vihreää parsaa
oliiviöljyä
1 keskikokoinen valkoinen sipuli (/keltasipuli)
1 purjo
1 sellerin varsi
1 l kasvislientä (Reformi)
suolaa, mustapippuria
Poista parsoista puumaiset tyvet. Leikkaa nuput ja pane ne syrjään odottamaan. Pätki parsan varret.
Silppua sipuli ja viipaloi purjo ja sellerinvarsi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja hauduta sipulia, purjoa ja selleriä kymmenkunta minuuttia kunnes ne pehmenevät.
Lisää parsanvarret ja kuuma kasvisliemi. Keitä parsoja ja muita aineksia miedolla lämmöllä 20 minuuttia kannen alla. Ota sitten kattila tulelta ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla maistellen sopivaksi. Palauta keitto tulelle ja lisää parsannuput. Anna kiehahtaa vielä muutaman minuutin ajan että nuput pehmenevät.
Tein keiton ohjeen mukaan. Itse pidän hieman sakeammasta sosekeitosta, joten vähentäisin liemen määrää esim. ottamalla osan liemestä sivuun ennen soseuttamista ja sitten lisäämällä sitä sopivan sakeuden aikaansaamiseksi.
Jamie tarjoaa parsakeiton ciabattan ja uppomunien kanssa, me nautimme keiton keralla tuoretta patonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti