sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Grillattua parsaa, siikaa ja sitruuna-aiolia

Koska äitienpäivä sattuu keskelle parasta parsakautta ja päivänsankari sattuu olemaan hulluna parsaan, äitienpäivän ateriamme on tavannut sisältää parsaa. Karhuherrasta onkin kehittynyt vuosien varrella varsin vikkelä parsankuorija. Tällä kertaa parsa oli vaihteeksi grillattua. Sen kaverina oli kevyesti vehnäjauhoilla leivitettyä, pannussa paistettua siikaa ja sitruuna-aiolia. Jälkkäriksi nautiskelimme mascarpone-vadelmarahkaa vadelmakastikkeen kera. Tuhdin brunssin päälle lounas oli sopivan kevyt.

Sitruuna-aioli
(Yhteishyvä Ruoka 5/10)

1,5 dl (kevyt-)majoneesia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Sekoita aiolin ainekset ja anna maustua viileässä jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Grillatut parsat
(Yhteishyvä Ruoka 5/10)

500 g vihreää parsaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Ohuet vihreät parsat voi grillata kuorineen, paksummat parsat kannattaa kuoria. Valele parsat ennen grillaamista oliiviöljyllä ja grillaa niitä noin 10 min välillä käännellen. Mausta grillistä otetut parsat ripauksella suolaa. 


Mascarpone-vadelmarahka

n. 150 g mascarpone-juustoa
200 g maitorahkaa
n. 300 g (pakaste-)vadelmia
n. 1 dl tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa annosmaljoihin, koristele kokonaisilla vadelmilla ja nauti vadelmakastikkeen kera.

Vadelmakastike

300 g (pakaste-)vadelmia
0,75 dl hyytelösokeria

Keitä vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat soseutuneet. Siivilöi soseesta siemenet ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää hyytelösokeri ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Kaada kastike puhtaaseen kulhoon ja jäähdytä.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails