Jallupullien ohje kierteli ruokablogeja kolmisen vuotta takaperin. Varhaisin löytämäni merkintä on Kulinaarimurulasta, jossa kerrotaan pullien olevan peräisin Ravintola Torista ja viitataan reseptin lähteenä Hesariin. Niin hyviä nämä ovat, että ne kannattaa nostaa esiin vielä kerran. Alkuperäisessä ohjeessa jauheliha on tiettävästi sika-nautaa. Meillä kuitenkin sattui olemaan pakastimeen hamstraamaani luomunautaa, joten pulliin päätyi sitä.
Jallupullat kermakastikkeessa
lihapullataikina:
400 g (luomu-)naudan jauhelihaa
1 dl ranskankermaa
½ dl sipulikeittoaineksia
½ dl paahdettua sipulia
muutama ripaus jauhettua maustepippuria
Sekoita lihapullataikina tasaiseksi ja pyörittele siitä kostein käsin melko isoja lihapullia. Paista pullia uunissa 45 minuuttia. Pullia luvattiin tusinan verran, mutta vaikka mielestäni tein niistä isoja, sain taikinasta aikaan 20 pullaa. Lyhensin siksi paistoaikaa hiukan.
kastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl demi glace -kastikepohjaa
2,5 dl vettä
2 rkl härkäfondia
1 dl ruokakermaa
0,5 dl jaloviinaa
Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Kun jauhot ovat ruskistuneet hiukan, lisää demi glace ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vesi ja fondi keskenään ja lisää kastikkeeseen. Anna porista puolisen tuntia. Lisää lopuksi kerma, jaloviina ja kypsät lihapullat ja kuumenna kastike syötäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti