sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Onnea äitikettu!

Äitienpäivä antoi hyvän tekosyyn nauttia kuohuviinibrunssia ja kokeilla näitä pieniä parsamunakkaita, jotka bongasin tuoreimman Yhteishyvän (5/10) Ruoka-liitteestä.

Parsamunakkaat (6 kpl)
(Yhteishyvä Ruoka 5/10)

6 vihreää parsaa
6 kananmunaa
2 rkl kermaa tai maitoa
3 rkl raastettua parmesaania
2 kevätsipulin vartta
ripaus suolaa ja mustapippuria
öljyä voiteluun
Leikkaa parsojen varren tyvestä puumainen osa pois. Keitä ohuet vihreät parsat kuorineen muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä tai kuori paksummat parsat ennen keittämistä.

Voitele 6 muffinssivuokaa öljyllä.

Sekoita kulhossa munat, kerma/maito, parmesaani, kevätsipuli ja mausteet. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi. Säästä nuput koristeeksi. Jaa munaseos vuokiin ja laita jokaiseen muffinssivuokaan paloiteltu parsanvarsi. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa n. 20 min. Jos uunistasi löytyy grillivastukset, voit lopuksi grillata munakkaisiin kauniin pinnan.

Irrota munakkaat vuoista ja nosta tarjolle. Koristele parsannupuilla ja silputulla kevätsipulilla.


Koska 12 muffinsin vuokaamme jäi kuusi tyhjää koloa, täytin ne näillä Voisilmäpeliä-blogista bongatuilla pannareilla. Tässä koko taikinan ohje, josta tein puolikkaan.

Pikkupannukakut muffinsivuoissa (12 kpl)

1,25 dl maitoa
1 dl jauhoa
3 munaa
2 rkl voita (sulatettuna)
ripaus suolaa
1 rkl sokeria

Vispaa kaikki aineet keskenään sileäksi taikinaksi. Jaa taikina 12 tukevaan (voideltuun) muffinssivuokaan. Huomaa, että taikinaa tulee tosiaankin vain pieni määrä pohjalle jokaiseen vuokaan, sillä pannarit kohoavat uunissa todella paljon. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes pannarit ovat väriltään kullanruskeita.

Pannarit näyttivät komeilta sienipilviltä tullessaan uunista, mutta lätsähtivät nopeasti ruttuisiksi korvasieniksi. Mistä minulle tietysti tuli mieleen, että näistä voisi kokeilla suolaista alkupalaversiota, jossa täyttäisi syntyneet pannarikupit vaikkapa korvasienimuhennoksella.



Lisäksi herkuttelimme gorgonzola-täytteisillä voisarvilla (valmiista Danerolles-taikinasta) ja pienillä mokkaruutu'leivoksilla'.

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

ompa upea kortti!

herkullisesti on päivänne alkanut! Oikein hyvää Äitienpäivän jatkoa koko perheelle!

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, kiitoksia, mukavasti ja herkullisesti päivä myös jatkui.

Kortin kannessa on parasta mitä Poika tietää, siis bussi. Sisällä oli sitten realistinen esitys äidin arjesta: pölynimuri, astianpesukone ja peräti kaksi hellaa. :D

Kissaemo kirjoitti...

Ketturouva, onkohan se oikeasti niin että totuuden kuulee lasten suusta?!? :-) Kovin on tutun oloinen tuo arkirealistinen kuvaus... pyykkikone vain taisi unohtua! :-D

Meilläkin herkuteltiin tänään parsalla thai-tyylisesti katkarapujen kera. Ehkäpä pääkokki ehtii ja muistaa blogata aiheesta jossain vaiheessa :-)

Ketturouva kirjoitti...

Kissaemo, voisit pääkokkia muistutella... No, uskon kyllä että teidän perheessä puuhaa riittää ilman bloggaamistakin. Itselläni on nyt ollut siihen ruhtinaallisen paljon aikaa, ja jotenkin uutta intoakin kokeilla ennenkokkaamattomia reseptejä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails