Etsiessäni Kettu Kettusen synttärikakun reseptiä löysin analogisista arkistoistani kaikenlaista muutakin aivan suotta unhoon jäänyttä. Valkoviini ja paahdettu valkosipuli antavat kalalle varsin hienostuneen maun. Salviaa olisin voinut laittaa enemmänkin.
Kalaa salviavoissa
4 pientä tai 2 isoa kuha- tai siikafileetä
suolaa
vehnäjauhoja
voita
oliiviöljyä
6 valkosipulin kynttä viipaloituna
kourallinen tuoreita salvianlehtiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
Suolaa fileet ja anna niiden vetäytyä jonkin aikaa. Leivitä sitten kalat vehnäjauhoilla. Pistä pannulle pari kunnon nokaretta voita ja lorauta oliiviöljyä. Paista fileet voi-öljyseoksessa molemmin puolin (ottaa muutaman minuutin). Nosta fileet syrjään ja paista salvianlehdet ja viipaloidut valkosipulit rapeiksi pannussa. Siirrä ne sivuun odottamaan ja palauta kalat pannuun. Kaada kalojen päälle valkoviini ja anna hautua hetken. Nosta kalat tarjoiluastiaan (huolehdi että ne pysyvät lämpiminä) ja lisää pannussa olevaan liemeen kerma. Keitä kokoon kunnes olet saanut aikaan sopivan sakean kastikkeen. Valuta kastike kalafileiden päälle ja ripottele pinnalle paistetut salvianlehdet ja valkosipuliviipaleet.
Tarjoile esimerkiksi rosmariinilla höystettyjen lyttypottujen (tai lohkoperunoiden) ja salaatin kera. Myös rakuunaporkkanat sopivat seuraan.
2 kommenttia:
Kuulostaa todella hyvältä.
Ari, ei vain kuulosta, vaan myös on. Täti T oli innostunut tarjoamaan tätä vieraille, ja oli kuulemma maistunut.
Lähetä kommentti