Mitäpä sitä puheita pitämään, tässä sienifriikin keittiöstä sienikastike joka pärjää pihville.
Mustatorvisienikastike
1 l tuoreita, puhdistettuja mustatorvisieniä tai n. 2 dl kuivattuja (liota ja valuta kuivatut sienet)
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
puolikas keskikokoisesta purjosta
2 dl ruokakermaa
0,5 dl vettä
3 rkl vahvaa kahvia (espressoa)
pippurisekoitusta (rouhittua rosé-, musta-, valko- ja viherpippuria)
suolaa
Jos käytät tuoreita sieniä, paloittele sienet ja paista niitä hetki kuivassa pannussa jotta enin neste haihtuu. (Kuivattuja, liotettuja ja valutettuja sieniä ei tarvitse esipaistaa.) Lisää pannuun rasva ja ripottele sekaan jauhot. Kaada joukkoon kerma hyvin sekoittaen. Lisää vesi, kahvi, ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia ja tarkista maku. Tarjoa pihvien kanssa.
1 kommentti:
Kiitos tästä reseptistä! En käyttänyt suoraan, mutta otin ideoita tästä kun tein tänään sienikastiketta lounaalle. :)
Lähetä kommentti