Possusärä Karhuherran äidin ohjein
n. 1 kg possun lapaa tai rasvaista kasleria isona palana
6-8 perunaa
6-8 pientä sipulia (tai puolet määrästä isoja, halkaistuja)
4 porkkanaa
suolaa
Ota liha lämpiämään viimeistään noin tuntia ennen ruuan valmistamisen aloittamista ja hiero pintaan reilusti suolaa. Jos käytät punasavipataa, laita se samalla likoon viileään veteen. Kun liha on saanut suolautua ja pata liota, laita lihakimpale pataan ja pata kylmään uuniin ilman kantta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista lihaa uunissa noin tunnin ajan.
Sillä välin kun liha on uunissa, kuori kasvikset ja lohko ne rouheiksi paloiksi. Puolita isot sipulit, pienet voi laittaa kokonaisina. Lihan paistuttua aikansa ota pata uunista ja lisää kasvikset lihan seuraksi pataan. Laita kansi päälle ja palauta pata uuniin vielä tunniksi. Tässä vaiheessa lisäsin myös desilitran vettä, mutta periaatteessa sitä ei lisätä lainkaan.
Näin värikästä possusärästä tuli. Possua lukuunottamatta ainekset ovat peräisin omalta kasvimaalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti