Sitruuna-aioli
(Yhteishyvä Ruoka 5/10)
1,5 dl (kevyt-)majoneesia
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Grillatut parsat
(Yhteishyvä Ruoka 5/10)
500 g vihreää parsaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Ohuet vihreät parsat voi grillata kuorineen, paksummat parsat kannattaa kuoria. Valele parsat ennen grillaamista oliiviöljyllä ja grillaa niitä noin 10 min välillä käännellen. Mausta grillistä otetut parsat ripauksella suolaa.
Mascarpone-vadelmarahka
n. 150 g mascarpone-juustoa
200 g maitorahkaa
n. 300 g (pakaste-)vadelmia
n. 1 dl tomusokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa annosmaljoihin, koristele kokonaisilla vadelmilla ja nauti vadelmakastikkeen kera.
Vadelmakastike
300 g (pakaste-)vadelmia
0,75 dl hyytelösokeria
Keitä vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat soseutuneet. Siivilöi soseesta siemenet ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää hyytelösokeri ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Kaada kastike puhtaaseen kulhoon ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti