lauantai 11. maaliskuuta 2017

Pororaguta revontulten loisteessa

Koiran myötä perheellemme on tullut uusia harrastuksia. Reissaamme nykyisin vuosittain kevättalvella Lappiin paimentamaan poroja. Hiihtämässäkin käydään sään ja terveydentilan sallimisen mukaan (edellisenä vuonna olimme kaikki flunssassa) - siihen ei etelässä viime vuosina ole turhan paljon tilaisuuksia ollut.

Samalla reissulla on hyvä ostaa poronlihat pakkaseen suoraan porotilalta - en muuten enää ikinä osta marketista pakastettua poronkäristystä pussissa.

Viimekertaisella reissulla kokkasimme osan lihoista saman tien tämän Karhuherran sommitteleman ragun muotoon ja nautiskelimme aterian viinin kanssa revontulten loimottaessa taivaalla. 

Pororagu ja tuore pappardelle (kolmelle)

sofritto: 1 sellerinvarsi, 1 porkkana, 1 keskikokoinen sipuli, kaikki pieninä kuutioina
oliiviöljyä ja voita

500 g poron jauhelihaa
2-3 dl punaviiniä
pari rkl tomaattipyreetä
timjaminvarsia
suolaa ja mustapippuria

Hauduta pieneksi kuutioitu selleri, porkkana ja sipuli voin ja oliiviöljyn seoksessa. Ruskista sitten niiden kanssa poron jauheliha. Kaada päälle pari-kolme desilitraa punaviiniä ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista tomaattipyreetä. Heitä sekaan timjaminvarret ja anna hautua. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. 

Kastikkeen muhiessa valmista pappardelle-tuorepasta itse. Vaihtoehtoisesti voit käyttää oikotietä onneen eli valmista pappardelle-pastaa - mökkioloissa me turvauduimme tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon. 


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails