lauantai 9. kesäkuuta 2007

Taas savukalasalaattia

Tarkoitus oli polkata toukokuussa nokkospastan tekoa, mutta se jäi tekemättä kun nokkoset rehahtivat lämpöaallon seurauksena yht'äkkiä niin isoiksi. Toisaalta meillä olisi muutama vanha kuva operaatiosta ja ehkä jossain pohjoisempana vielä saisi pieniä nokkosia, joten eipä hylätä ajatusta kokonaan.

Näin lämpimillä keittiömme valmistaa pääasiassa salaattia. Emme ole kuitenkaan muuttuneet vielä pupuperheeksi, joten salaatista löytyy muutakin kuin kasviksia. Tässä mielestäni aika onnistunut ruokaisan salaatin ohje, johon soveltuvat proteiinilisäksi savukalan sijasta myös salamisuikaleet (salamiversiossa oli jäävuorisalaattia, tuoretta paprikaa ja pastaa, ja omenat ja kaprikset puuttuivat).

Savukalasalaatti makrillista (2:lle nälkäiselle)

1 kerä tai ruukku rapeaa salaattia revittynä
savustettua makrillia pienittynä, poista nahka
kaksi tomaattia lohkoina
kolmannes tuoretta kurkkua kuutioina

hapahko omena kuorittuna ja kuutioituna
1 kevätsipuli varsineen, renkaina
hillosipuleita 2-3 rkl
pari teelusikallista kapriksia
pieniä säilykekurkkuja n. 10 kpl
oliiveja (meillä oli mustia kalamata-oliiveja, mutta vihreät voisivat käydä hyvin)
pari ruokalusikallista säilöttyä paprikaa (tai tuoretta)

Laiskasti käytimme valmista salaatinkastiketta (Felixin Saariston salaattikastike), mutta jokin sinappia sisältävä kastike voisi sopia tälle kokoonpanolle. Jos jollakulla on hyvä salaattikastikeresepti joka tuntuisi sopivalta tämäntapaiselle salaatille, ohjeita vastaanotetaan mielellään!

Toinen asia jota olemme viime aikoina pohdiskelleet on, mitä valmistaa puolikkaasta naudan ulkofileestä? Emme mitenkään jaksa syödä sitä kokonaan pihveinä.

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Pieniä nokkosia saa, kun niittää nokkospaikalla kasvuston matalaksi. Nokkonen tekee uusia tuoreita versoja nopeasti ja niin sitä voi hyödyntää koko kesän. :)

Ketturouva kirjoitti...

Kiitokset vinkistä! Täytyypä niittää nokkoset seuraavalla kerralla palstalla käydessä koska nyt ne ovat jo täydessä kukassa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails