maanantai 4. helmikuuta 2008

Suolapalaa saunan jälkeen

Sanotaan, että pienten lasten isät tekevät pitkää päivää ja paljon ylitöitä. Kettulassa se on kuitenkin viime aikoina ollut pienen Pojan äiti, joka on ollut töissä välillä yötä myöten. Siitä johtuen polkkauksetkin ovat jääneet vähemmälle, vaikka ruokaa meillä on toki laitettu ainakin viikonloppuisin. Backlogia onkin ehtinyt kertyä, ja yritämme purkaa sitä lähiaikoina. Niinpä seuraavakin ruokalaji on todellisuudessa kokattu jo jonkin aikaa sitten.

Anjovistäytteiset silakat
(ohje Ketturouvan äidiltä)

n. 500 g silakkafileitä
2 tlk anjovisfileitä
2 dl (ruoka)kermaa
1 prk tomaattipyreetä

Voitele uunivuoka. Laita jokaisen silakkafileen sisälle anjovisfilee (tai puolikas, jos silakkafileet ovat pieniä) ja taita filee "kalan muotoon". Lado täytetyt silakat vieri viereen uunivuokaan. Sekoita kerma ja tomaattipyree ja kaada seos kalojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tämä ruoka vaatii hieman näpertämistä, mutta on loppujen lopuksi hyvin helppotekoinen. Anjovissilakat maistuvat herkulliselta vaikkapa hyvän ruisleivän päällä saunan jälkeisenä suolapalana, varsinkin jos on vielä silputa tuoretta ruohosipulia päälle. Toki niistä saa lisäkkeiden kanssa tuhdimmankin aterian.(Bloggerissa oli menneenä lauantaina jonkinlaisia ongelmia, joiden takia aiempi yritykseni postata tämä ohje oli kadonnut bittiavaruuteen. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu.)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails