torstai 6. maaliskuuta 2008

Tuo mainio mureke

Niin yksinkertaisesta asiasta kuin jauhelihasta saa melkein loppumattomasti variaatioita riippuen siitä, millä sen maustaa ja kuinka sen valmistaa. Arkiruokasuosikkeihini kuuluu lihamureke (tunnetaan myös nimellä färssi), joka muuttaa koostumustaan aina sen mukaan, mitä muita raaka-aineita kaapeista sattuu löytymään ja on vielä helpompi tehdä kuin lihapullat, koska pyörittelyvaihe jää väliin. Tämänkertaisesta murekkeesta, johon laitoin jääkaappiin jääneiden juustojen loput, tuli jopa niin hyvää, että se pääsee polkattavaksi.

Ketturouvan vähän parempi lihamureke

400 g naudan paistijauhelihaa

1/2 pss sipulikeittoaineksia

1 kananmuna

(hieman vajaa) 200 g mustapippurituorejuustoa

1 dl ruokakermaa

n. 1/2 dl korppujauhoja (laitoin näppituntumalla, joten määrä on suuntaa-antava)

puoli rasiaa Creme Bonjour -salaattituorejuustoa, maku oliivi

(muutama vihreä oliivi koristeeksi)


Sekoita mustapippurijuusto ja ruokakerma ja lisää seokseen kananmuna ja sipulikeittoainekset. Vaivaa kunnolla sekaisin tämä seos ja jauheliha. Sekoita mureketaikinaan sen verran korppujauhoja, että irtonainen neste sitoutuu niihin. Pyöräytä lopuksi joukkoon tuorejuustopallerot. Kaada mureketaikina pienehköön soikeaan tai pyöreään uunivuokaan ja muotoile siitä "limppu". Paista uunissa n. 200 asteessa 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails