Kylmäsavuporo-mustatorvisienipasta
Tarvitset:
pienehkön sipulin hienoksi silputtuna
noin 60-70 g poron kylmäsavurouhetta
viisi kourallista mustarvisieniä (tai kolme kourallista kuivattuja liotettuna, liotusvettä voi käyttää muuten maun säätämiseen, joten sitä ei kannata heittää pois ainakaan ennen ruoan valmistumista)
valkosipulin kynsi tai pari
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
hyvä nokare voita
suolaa ja pippuria
päälle vastaraastettua parmesaania
pastaksi käy maniosti fettucine tuorepastana
Kuullota hiljaisella tulella sipuli voissa. Lisää pororouhe ja sienet sekä muutama timjamin oksa. Anna hautua muutama minuutti edelleen hiljaisella tulella, kunnes sienten ja poron aromi tuntuu selvästi. Lisää kerma ja anna sen haihtua hiljalleen noin kahteen kolmasosaan - puoleen. Kerman jälkeen voi mukaan laittaa murskatun valkosipulinkynnen. Lisätään noin ruokalusikallinen riivittyjä timjamin lehtiä. Timjamin oksat voi kerätä pois tässä vaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti