Lahmacun on "itäisen Välimeren pizza." Näitäkin tuli tehtyä jo aikoja sitten, mutta bloggaaminen on jäänyt. Resepti oli Hesarissa 28.1.2016, ja muistaakseni siitä ei mennyt kuin viikko-pari, kun testasin sitä. Tämä ohje edustaa Turkin ja Armenian alueita, mutta samantyyppisiä systeemejä voi saada eteensä Levantissakin.
Hyviä olivat, ja helpompia kuin voisi luulla. Valmistelukaan ei vie tolkuttomasti aikaa.
Lahmacun (8 kpl)
Pohja:
1,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
pieni salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
puolikas miedohko chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 tl cayennepippuria
0,5 tl jeeraa (juustokuminaa)
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl kanelia
400 g karitsan (tai pihvikarjan) jauhelihaa
suolaa, mustapippuria myllystä
tarjoiluun: hienonnettua salottisipulia, kuutioitua tomaattia ja kurkkua, korianteria tai lehtipersiljaa, limettilohkoja
päälle: n. 2 rkl chili- tai oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna nousta vedottomassa paikassa noin kaksinkertaisesti (n. puoli tuntia).
Tee täyte: kuori ja hienonna sipuli mahdollimman pieneksi. Kuutioi vhili. Sekoita sipulisilppu ja chili öljyn, tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli jauhotetulla pöydällä 8 soikeahkoa "pizzapohjaa". Painele täyte pohjille.
Paista noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
Ennen syömistä lisää päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja ysö (me emme käärineet rullalle, koska ahnehdimme omiimme liikaa täytteitä eikä niitä voinut enää rullata).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti