Kyllästyttävätkö keitetyt perunat? Kaipaatko jotain juhlavampaa lisäkettä?
Tessa Kiros'in aiemminkin hyväksi havaitusta Twelve-kirjasta valmistimme taannoin tätä peruna-sipulipaistosta, joka mainitaan talvisena liharuokien lisukkeena, ja siihen mainiosti sopiikin.
Perunasipulipaistos
1,5 kg uuniin sopivia perunoita (esim. Rosamunda)
4 punasipulia
4 laakerin lehteä
60 ml valkoviiniä
60 ml vettä
voita
oliiviöljyä
pippuria, suolaa
Leikkaa kuoritut perunat n. 3 mm siivuiksi ja sipulit vielä ohuemmiksi (käytimme tähän mandoliinia, jonka ohuempi siivutustoiminto tuotti 1,5 mm sipulilättyjä).
Voitele riittävän tilava korkealaitainen uunivuoka voilla. Lado pohjalle kerros perunoita (noin puolet), mausta suolalla ja pippurilla, lado päälle sipulit ja laakerinlehdet ja sitten toinen kerros perunoita, mausta jälleen. Kaada vuokaan valkoviini ja vesi, pirskottele perunoille hyvää oliiviöljyä ja kruunaa ruoka muutamalla voinokareella.
Sitten ei muuta kuin folio päälle ja vuoka uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi. Sen jälkeen otetaan folio pois ja kypsennetään samassa lämmössä vielä 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti