torstai 29. kesäkuuta 2006

Juhannusherkkuja

Vietimme juhannusta Karhuherran vanhempien kotivahteina, ja käytimme hyväksemme kaasugrillin tarjoamia mahdollisuuksia niin perusteellisesti että kertaakaan emme laittaneet ruokaa sisällä hellan ääressä.

Kesäkurpitsa-halloumivartaat

2 pienehköä kesäkurpitsaa
1 halloumijuusto

yrttiöljy:
oliiviöljyä
silputtua basilikaa tms.
valkosipulia murskana
mustapippuria, suolaa

Pistele vuorotellen halloumi- ja kesäkurpitsapaloja varrastikkuihin ja voitele yrttiöljyllä. Öljyä voi sivellä lisää grillauksen aikana. Arvelemme, että vielä parempi lopputulos syntyy jos kesäkurpitsa- ja halloumipalat kieritellään ensin yrttiöljyssä, mutta silloin vartaiden kokoamisesta tulee melko sottaista puuhaa.

Possun sisäfilettä salvia-sitruunamarinadissa

1 possun sisäfile

marinadi:
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua
reilusti silputtua tuoretta salviaa
1 rkl (Dijon) sinappia
2 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Leikkasimme fileen pihveiksi, joita nuijittiin litteämmiksi. Sen jälkeen pihvit saivat marinoitua yön yli jääkaapissa.

Possun sisäfile on ehkä hieman turhan vähärasvaista grilliin, mutta sopivasti paistuneena possupihvit olivat herkullisen mureita. Marinadin ohje on Kodin Kuvalehdestä 12/06. Siinä marinadia ehdotetaan vasikan- tai lampaanlihalle, mutta possullekin se sopi oivallisesti ja antoi raikkaan maun.

Grilliherkkujen lisukkeena oli salaattia ja keitettyjä uusia perunoita, juomana punaviini Jacob's Creek Grenache Shiraz - odotusten mukaisesti australialaiset osaavat tehdä grilliruuan kanssa sopivaa punaviiniä. :) Päivättären laatima hedelmäsalaatti kaupan vispautuvan vaniljakastikkeen kera oli sopivan kevyt jälkiruoka, jonka tuoreet mansikat virittivät kesäiseksi.




1 kommentti:

Sam kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ihana ja selkeä resepti! Onnistui oikein hyvin! Lisukkeena oli paistetut kantarellit ja jälkiruoaksi mansikoita. Nam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails