tiistai 3. kesäkuuta 2008

Hajamielisen kokin lipstikkasoppa

Palstallamme kasvaa valtava lipstikkapensas, ja olen jo vuosia yrittänyt miettiä mihin lipstikkaa saisi menemään vähän enemmänkin kuin ruokalusikallisen, pari. Olen aivan varma, että näin jossakin lehdessä hiljattain vuohenjuusto-lipstikkakeiton ohjeen. Kuinka ollakaan, sitä ei tietenkään enää löytynyt kun ajattelin toteuttaa keitoksen, eikä pikainen kysely kuukkeliltakaan tuottanut tulosta. Niinpä päädyin soveltamaan Prinsessakeittiön suosittua lipstikkakeittoa omiin tarkoituksiini. Tällainen soppa siitä tuli:

Vuohenjuusto-lipstikkakeitto

oliiviöljyä
1 fenkoli, viipaloituna (leikkaa lehtitupsu ja kuiva kanta pois)
1 isohko sipuli, silputtuna
1 l kasvislientä (fondista)
n. 2 dl lipstikan lehtiä, silputtuna
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria

Kuullota silputtu sipuli ja viipaloitu fenkoli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kasvisliemi ja keittele kunnes fenkoli on pehmennyt. Lisää silputtu lipstikka ja murustele vuohenjuusto joukkoon. Kun juusto on hieman sulanut, soseuta keitto. Mausta mustapippurilla ja nauti hyvän leivän kanssa.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Käväisin kuuri omalla palstalla tuossa Vantaan jokilaaksossa ja ihailin samalla kaukaisemman palstanaapurin rehevää lipstikkapuskaa. Saattoi olla siis teidän... :) Meillä lipstikka kasvaa vasta parvekkeella ja ensimmäistä kesää. Katsotaan, tuleeko siitä meille vakioyrtti.

Ketturouva kirjoitti...

Meidän palsta on Malminkartanossa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails