Vuohenjuusto-lipstikkakeitto
oliiviöljyä
1 fenkoli, viipaloituna (leikkaa lehtitupsu ja kuiva kanta pois)
1 isohko sipuli, silputtuna
1 l kasvislientä (fondista)
n. 2 dl lipstikan lehtiä, silputtuna
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria
Kuullota silputtu sipuli ja viipaloitu fenkoli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kasvisliemi ja keittele kunnes fenkoli on pehmennyt. Lisää silputtu lipstikka ja murustele vuohenjuusto joukkoon. Kun juusto on hieman sulanut, soseuta keitto. Mausta mustapippurilla ja nauti hyvän leivän kanssa.
2 kommenttia:
Käväisin kuuri omalla palstalla tuossa Vantaan jokilaaksossa ja ihailin samalla kaukaisemman palstanaapurin rehevää lipstikkapuskaa. Saattoi olla siis teidän... :) Meillä lipstikka kasvaa vasta parvekkeella ja ensimmäistä kesää. Katsotaan, tuleeko siitä meille vakioyrtti.
Meidän palsta on Malminkartanossa...
Lähetä kommentti