maanantai 20. huhtikuuta 2009

Oikea helmi

Jos syystä tai toisesta käytte Joensuussa, älkää jättäkö väliin tilaisuutta käydä Ravintola Kielossa Kirkkokadun ja Suvantokadun kulmauksessa. Viime vuonna aloittanut viehättävä pieni ravintola tarjoaa kunnianhimoisesti ja huolella tehtyä, kauniisti aseteltua ja herkullista ruokaa. Ruoka valmistetaan mahdollisimman pitkälti kotimaisista raaka-aineista, luomua ja lähiseudun tuotteita painottaen. Kielon kausittain vaihtuva A'la carte -lista ei ole laaja, mutta huolella mietitty. Erikoisuutena on vaihtuva "Haukiniemen tilan limousin-härkää päivän tapaan". Palvelu on iloista, ystävällistä ja asiantuntevaa. Ja ruoka tietysti parhaasta päästä ravintolaruokaa, josta Kettulan väki on pääsyt nauttimaan.

Ensi vierailustamme ehti vierähtää vuosi ennen kuin uudestaan istahdimme Kielon pöydän ääreen, mutta niin palvelu kuin kunnianhimokin oli ennallaan. Suurin osa seurueestamme nautti päivän annoksen, eli limousin-härkää kahdella tavalla. Ylikypsän, mahdottoman murean paahtopaistin päällä lepäili mehevä, juuri sopivasti paistettu pihvi. Tämän herkun kanssa oli perunacremeä ja täydellisen al dente-rapeita julienne-vihanneksia, jotka tekivät Karhuherraan niin suuren vaikutuksen, että hän yhä muistelee niitä ääni liikutuksesta väristen.

Jälkiruokana nautittu Suklaatrilogia, joka on listalla tälläkin hetkellä, on jokaisen addiktin suklaataivas, ja maistuu varmasti muillekin herkkusuille. Ravintoloitsijapariskunnan intohimoisesta asenteesta ammattiaan kohtaan kielii se, että jälkiruoka tilattiin ravintolan oveen merkityn sulkemisajan jälkeen ja jälkiruuan päälle nautittiin vielä kupilliset kahvia, jonka mausta moni pääkaupunkiseudun parempi kahvila olisi kateellinen. Tämä kaikki lisäksi hintaan, jolla et Helsingistä vastaavan tasoista ruokaa voi uneksiakaan saavasi.

Ketun keittiö toivottaa Ravintola Kielolle menestystä ja pitkää ikää!

5 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Onpa todella kivan kuuloinen paikka! Päässäni alkoi hautua ajatus pienestä Itä-Suomi-kierroksesta. Muistaakseni kesällä 2010 pidetään Kuopiossa asuntomessut, joihin ainakin minä haluaisin tutustua. Samaan reissuunhan voisi yrittää mahduttaa myös Joensuun-vierailun! (Tästä ideanpoikasesta ei tietenkään ole vielä keskusteltu muiden perheenjäsenten kanssa...)

Ketturouva kirjoitti...

Sen mitä olen nyt kuullut, on Kielon ruuista nauttiminen jäänyt pariltakin tutulta väliin koska ravintola on ollut kiinni. :/ Kannattanee siis varmistaa aukiolo puhelinsoitolla etukäteen, jos on varta vasten menossa Joensuuhun aterioimaan.

nanna kirjoitti...

Ihana kuulla että tänne tullaan muualtakin syömään. Kielo on todellinen helmi! Ruoka ei kalpene ollenkaan pääkaupunkiseudun paremmille ravintoloille, ja erityisesti tunnelmassaan pesee kaikki! Lista vaihtuu usein, ja joka kerta sillä on monta ihanaa vaihtoehtoa, joista valita. Herkutella saa rauhassa, eikä asiakkaita olla toputtelemassa pois. Pari lasia viiniä, 3 ruokalajin ateria, kahvikupi terassilla, ja sen jälkeen tullaan ehdottamaan jäätelöpalloa, josta ei voi kieltäytyä... ;)

Sunnuntaisin Kielo on kiinni, eikä talvikaudella tarjottu lounasta, mutta kesällä ravintola on arkena auki klo 11-> ja lauantaisin 12->. Aukioloajat eivät ole myöhään yöhön asti, mutta useampikin kuuluu saaneen palvelua virallisten aukioloaikojen jälkeen.

Anteeksti hehkutukseni, mutta itse olen ollut ravintolaan rakastunut yli vuoden päivät ja varsinainen kanta-asiakas. :)

Karhuherra kirjoitti...

Nanna,

Kielo on jo itsessään hyvä syy tulla Joensuuhun asti vaikka täältä valtakunnan syrjäreunalta. ;-)

Tuo helmi-sana postauksemme otsikossa johtuu muuten alun perin siitä, että kuultuaan silloin Joensuussa vierailevan työporukkamme tuumivan ulkona syömistä anoppi muisteli erään työkaverinsa suositelleen jotain uutta ravintolaa nimeltä, "taisi olla Helmi". Kun sen nimistä ravintolaa ei etsimälläkään löytynyt, tarkisti hän työkaveriltaan nimen ja Kielohan se oli mutta mainittu tuttu oli kuvannut sitä "oikeaksi helmeksi". Eikä toki syyttä. :-)

Mitä ruokaan tulee, se on ehdottomasti parasta, mitä olen kotimaassa ravintolassa syönyt ja se että kyseessä on pieni perheyritysluonteinen paikka vain lisää arvostustani. Käyn silloin tällöin kuolaten tutkimassa heidän listaansa. Seuraava käynti on suunnitteilla syksymmällä.

Hehkutuksessasi ei ollut mitään, mitä emme itse voisi allekirjoittaa, todella hyvää ei voi liikaa kehua. Myös meidän asiakkuutemme alkoi reilu vuosi sitten ja vaikka täältä pääkaupungista ei tule siellä kovin usein piipahdettuakaan, tiettyä säännöllisyyttä käynneissämme on, vaikka ehkä kanta-asiakkuudesta on meidän suhteemme liioiteltua puhua. Valitettavasti. ;-)

Tanja Karppinen kirjoitti...

Yhdyn näihin hehkutuksiin!

Kielo on kaikin puolin mainio ruokapaikka: ystävällinen ja asiantunteva palvelu, herkullinen ruoka monipuoliselta ja sopivan tiuhaan vaihtuvalta listalta, mukava tunnelma - ja kaiken tämän lisäksi ravintolalla on arvot kohdallaan, joka näkyy mm. lähi- ja luomuruuan suosimisena.

Vierailemme Kielossa aina uudestaan ja uudestaan. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails