torstai 21. toukokuuta 2009

Nokkosfrittata

Tessa Kirosin kirjasta löytyy huhtikuun kohdalta myös muutamia hyvältä kuulostavia nokkosreseptejä. Kuukauden ruokaa niistä ei tullut, koska huhtikuussa ei nokkosista ollut näillä leveysasteilla vielä tietoakaan. Nyt sen sijaan nokkossesonki on parhaimmillaan.

Kirjassa mainitaan että nokkosfrittata sopii tarjottavaksi joko kuumana tai kylmänä esimerkiksi alkupalana. Me söimme sitä iltapalaksi.

Frittata di ortica

200 g ryöpättyjä nokkosia
8 kananmunaa
40 g raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
30 g voita (pari ruokalusikallista)

Ryöppää nokkoset kiehuvassa vedessä 2-3 minuutin ajan. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä, purista liika vesi pois. Silppua nokkoset saksilla tai veitsellä.

Vispaa munat kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon parmesaani ja nokkossilppu ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jos käytettävissäsi on grillivastuksilla varustettu uuni, kuumenna grilli valmiiksi

Sulata voi korkealaitaisessa (uuninkestävässä) paistinpannussa ja kaada munakasseos pannuun. Kun se alkaa hyytyä, pyöräytä seosta ettei se tartu kiinni.

Jos on mahdollista käyttää grilliä, pane lopuksi frittata grillin alle kunnes pinta on lähes kokonaan hyytynyt. Olettaisin sen saavan myös hiukan väriä. Meillä ei grillivastuksia ole (kaasu-uuni), joten jouduin hyydyttämään frittatan kannen alla.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

oi nam! olen vasta tänä keväänä oppinut hyödyntämään nokkosia, joten tarpeeseen tulevat uudet ideat. tack!

Ketturouva kirjoitti...

Hyppysellinen, nokkosista voi tehdä käytännöllisesti katsoen kaikkea mitä pinaatistakin. Olemme tehneet mm. tuorepastaa.

Kirosin kirjassa oli myös nokkosgnocchien ohje, jota pitäisi ehdottomasti kokeilla...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails