maanantai 1. kesäkuuta 2009

Korva sienessä

Korvasienet kuuluvat toukokuun sesonkiherkkuihin, mutta jos omaa apajaa ei ole, saa kurttukorvista pulittaa suolaisen hinnan - viime viikolla niitä myytiin hintaan 30 euroa kilolta Hakaniemen torilla. Niinpä (kuvaannollinen) mopo hiukan karkasikin käsistä kun viitostien varrelta näitä herkkuja sai 9 euron kilohintaan. Niitä on nyt kuivattu iso purkillinen tulevan talven varalle.

Sienikirjassa vakuutettiin korvasienimuhennoksen soveltuvan parsan seuralaiseksi, ja paikkansa se piti. Pannuun voissa paistettavaksi päätyi tällä kertaa hauki, fileoituna ja kevyesti suolalla ja ruisjauhoilla leivitettynä. Tein muhennosta saman tien niin paljon, että saimme siitä lisäksi maukkaan piirakan. Tarkoitus on kyllä kokkailla sienistä ennen pitkää myös jotain aiemmin kokeilematonta.

Ja muistutukseksi vielä, että kuivatut korvasienet liotetaan vähintään kaksi tuntia ja ryöpätään sen jälkeen kahdesti 5 min ajan, vettä välillä vaihtaen, ja huuhdotaan lopuksi kylmällä vedellä, aivan kuten tuoreetkin yksilöt.

1 kommentti:

tei kirjoitti...

Viiden paivan Suomessa oleskeluni aikana soin kahtena iltana kalaa korvasienikastikkeella :) Ainossa ja Kasakassa. Ainon toteutus oli paljon parempi.

Taalta saa kaikenlaisia sienia, mutta ei mitaan korvasienen tapaistakaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails