keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Nokkospestolla kuorrutettu nieriä ja sienimäsä

Mökkiolosuhteissa on hyvä pitää varmuuden vuoksi varastossa myös säilykkeitä ja ateria-aineksia, ainakin jos lähikauppaan on matkaa muutama meripeninkulma eikä omista omaa venettä. Pussista syntyvää kastiketta saa piristettyä lisäämällä joukkoon jotakin tuoretta, vaikkapa grilliherkkusienistä ylijääneet sienenjalat ja lorauksen kermaa.

Sienimäsä

pari rkl voita
silputtuja herkkusieniä tms.
1 pss herkkusienikastikeaineksia
1 dl vettä
1 dl maitoa
loraus kermaa
vasta jauhettua mustapippuria

Paistele sienet voissa. Lisää sen jälkeen kastikeainekset ja lisää joukkoon nesteet huolellisesti sekoittaen. Hauduta muhennosmaiseksi ja mausta mustapippurilla.

Nimensä sienimäsä sai Pojalta. Mitä isot edellä, sitä pieni perässä - Poika leikkii usein laittavansa ruokaa. Pienille muovilautasille pilkottiin huolella pari Kesäkodin pihamaalta löytynyttä ja lajitunnistamatta jäänyttä keväistä sientä sekä koiranputken palsternakkaa muistuttavia juuria.

Uunissa paistettu nieriäfilee sai ylleen nokkospestohunnun.

Nokkospesto
(Pirkka)

200 g nokkosen lehtiä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaaniraastetta
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl oliiviöljyä
0,5-1 tl suolaa

Ryöppää nokkosen lehdet kiehuvassa vedessä 3-4 minuutin ajan. Valuta lehdet ja huuhdo kylmällä vedellä. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Meidän pestomme oli hieman karkeampaa, koska silppusin nokkoset ja valkosipulin käsin ja jauhoin pinjansiemenet huhmaressa. Oliiviöljyä laitoin näppituntumalla niin että sain aikaan mieleiseni tahnan.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kiitos uudesta nokkosreseptistä!

Ketturouva kirjoitti...

Hyppysellinen, ole hyvä. Lisäsin meille nyt jopa tunnisteen "nokkonen". Vaikka ei noita nokkosreseptejä vielä montaa olekaan, tarkoitus on laajentaa valikoimaa. Jossakin bongasin tavattoman hyvältä vaikuttavan nokkoskeiton, johon tuli kirkas liemi - olisiko sekin ollut uusin R&V?

Merituuli kirjoitti...

kirkaslieminen kuulostaa tutustumisenarvoiselta (erotuksena maitopohjaiseen). ei ollut uusimmassa R&V:ssä, lipstikkakeitto sieltä kyllä löytyi. Jos löydät tuon kirkasliemisen nokkossopan ohjeen, olisin enemmän kuin innostunut! Mukavat Jussit!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails