keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Pipareita ja pastaa

Jo perinteeksi muodostuneella tavalla Barytonic ja Kissaemo perheineen vierailivat pesässämme joululahjojen vaihdon merkeissä. Pensselisedän viskikakku tulee meillä päätymään joulun kahvipöytään, reseptistä kiinnostuneet puolestaan voivat kysellä sitä Barytonicilta.

Tarjosimme ensin makeaa ja sitten suolaista, eli alkupaloiksi aikuisille oli Kotivinkin numerosta 17/2009 bongattuja piparitikkuja ja sinihomejuustodippiä glögin kera.

Sinihomejuustodippi 

100 g aurajuustoa muruina
1 prk kermaviiliä
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
(konjakkia)


Lapset puolestaan saivat herkutella piparitikkareilla:


Kiireisen emännän pelastaa kaupan valmis piparitaikina.

Koska työpäivän jälkeen, pääruoaksi valikoitui nopeutta ja helppolaittoisuutta silmälläpitäen Tessa Kirosin Twelve -kirjasta tammikuun kohdalta löytyvä pähkinöitä, makkaraa ja ilmakuivattua kinkkua sisältävä pasta, joka minusta oli kovin jouluinen sekä aineksiltaan että - kuten osoittautui - makumaailmaltaan. Mausteiset ja miedosti muskotilta maistuvat Widgrenin lammastuoremakkarat olivat aivan loistovalinta! Ja lapsetkin tykkäsivät.Tässä alkuperäinen kuuden hengen ohje, josta laitoimme noin puolitoistakertaisen version.

Penne alla senese (kuudelle)

20 g voita
3 italialaistyyppistä makkaraa, á n. 80 g
100 g kuorittuja saksanpähkinöitä rouhittuna
50 g ilmakuivaa kinkkua pieneksi pilkottuna
3 rkl hyvää brandya
2,5 dl kermaa
500 g pennepastaa tai vastaavaa lyhyttä pastaa
n. 120 g raastettua parmesaania

Purista makkaroiden sisus lautaselle ja pieni makkaramassaa valmiiksi muruiksi. Sulata voi paistokasarissa ja lisää makkaransisus ja saksanpähkinät. Paistele n. 5 min melko miedolla lämmöllä kunnes makkarat saavat hiukan väriä.

Lisää ilmakuiva kinkku ja hauduta vielä minuutti. Lisää brandy, ja sen haihduttua lisää kerma. Lisää suolaa tarpeen mukaan (muista että sekaan tulee vielä parmesaania, joten lisäsuolaa ei välttämättä tavita). Keittele pari minuuttia. Jos kastike vaikuttaa turhan paksulta, lisää vähän lihalientä tai pastan keitinvettä.

Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja lisää kasariin. Sekoita joukkoon parmesaani ja tarjoa heti.


Jälkiruoka, kolmikerroksinen suklaamoussekakku, oli jälleen Barytonicin käsialaa. Yllättävää kyllä, lapset taisivat (vanhempiensa suklaa-addiktion perinyttä Poikaa lukuunottamatta) pitää sitä hiukan liian suklaisena, mutta aikuisille tämä herkku maistui siitäkin edestä!

2 kommenttia:

Barytonic kirjoitti...

Kiitokset vielä näin jälkikäteen! Pasta oli varmaankin parasta talvista pastaa jota olen kuunaan syönyt...

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos itsellenne! Suklaamoussekakun viime rippeistä lähes tapeltiin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails