tiistai 16. helmikuuta 2010

Laskiainen

Tilasin aikoinaan (2000-luvun alussa) Valion julkaisemaa ilmaista Kodin ruokavuosi -lehdykkää. Lehden tarkoituksena oli tietysti mainostaa Valion tuotteita (ja lisätä niiden myyntiä), mutta olipa siinä usein aivan oivallisia ruokaohjeitakin, joista muutamia on tullut myös polkattua. Nyt löysin kansioon kokoamani lehdet pitkän tauon jälkeen uudestaan ja keksin taas monta houkuttelevaa reseptiä.

Laskiaisen perinteisen hernekeiton ja pannarin sijasta meillä syötiin siis tänään näitä:

Syrnikit eli rahkaletut (n. 20 kpl pikkulettuja)
(Valio, Kodin ruokavuosi 3/2001)

250 g maitorahkaa
4 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
+ vähän voita paistamiseen

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota varttitunnin ajan. Paista lettupannulla voissa alhaisella lämmöllä. 

Rahkaletut edustavat venäläistä ruokaperinnettä. Meillä ei ole lettupannua, mutta blinipannuja on muutamakin, joten paistoin syrnikit blinipannulla, jossa niitä syntyi tasan 10 kpl. Muutama ensimmäinen paistui vähän liian tummaksi ennen kuin maltoin paistaa riittävän miedolla lämmöllä. Yksitellen paistaminen oli hidasta, kolmisen varttia sain siihen vierähtämään. Mutta lopputulos palkitsi vaivannäön: ihanan kuohkeita, pehmeän makuisia herkkulettuja omatekoisen omenahillon ja kermavaahdon kera!

 
Tässä syrnikin päällä on kaupan mansikka-vadelmahilloa värin vuoksi.

3 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Meillä on varmaan joskus kokeiltu tuota ihan samaa ohjetta ja havaittu hyväksi. Mukavan täyttävä herkku :-) Joskus olen kokeillut keventää ja maustaa tavallista pannukakkutaikinaa erilaisilla hilloilla, marjoilla tai hedelmänpaloilla, sellainen lisäys voisi toimia tässäkin ohjeessa.

Ketturouva kirjoitti...

Mahtaisivatko rahkaletut pysyä koossa jos niihin lisäisi vaikka marjoja? Aika herkästi repeytyvältä tuo taikina vaikutti. Mutta vaikkapa vadelmat voisivat kyllä olla aika herkkua näissä letuissa. Kokeilemallahan tuo selviäisi, jääkaapissa on vielä purkki rahkaa...

Kissaemo kirjoitti...

Meidän syrnikkikokeilusta on sen verran aikaa että tarkemmat muistikuvat taikinasta ovat jo ehtineet häipyä mielestä. Pitäisi varmaan kokeilla uudestaan.

Omenahillo voisi sopia taikinaan tosi hyvin. :-9

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails