sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kesäkurpitsakeitto

Tekemistäni kesäkurpitsakeitoista on tullut yleensä jollakin tapaa laihan makuisia, mutta nyt olen vihdoin löytänyt todella maukkaan kesäkurpitsakeiton ohjeen. Tämä löytö on BBC Foodista. Keitto käy kevyestä ruuasta neljälle, mutta sopisi varmaankin myös alkukeitoksi jolloin siitä riittäisi useammallekin.

Kesäkurpitsa-parmesaanikeitto (4-6:lle)

60 ml neitsytoliiviöljyä (laitoin hieman vähemmän)
2-3 valkosipulin kynttä silputtuna
1 kg vihreitä kesäkurpitsoita n. 1x1 cm kuutioina
kourallinen basilikan lehtiä silputtuna
750 ml kanalientä (tai kasvislientä)
60 ml ruokakermaa
jauhettua valkopippuria
kourallinen (sileälehtistä) persiljaa silputtuna
50 g raastettua parmesaania
suolaa

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli, kesäkurpitsa ja basilika ja kypsennä noin 10 minuuttia kunnes kesäkurpitsat saavat hiukan väriä ja pehmenevät. Mausta valkopippurilla. Lisää sitten kanaliemi ja keitä vielä 8 minuuttia ilman kantta. 

Poista kattila tulelta. Ota syrjään 1/3 keitosta ja soseuta loput 2/3 sileäksi. Palauta  molemmat keiton osioit kattilaan. Lisää kerma, persilja ja parmesaani ja anna vielä keiton kuumeta kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Tarkista suola.

Tarjoa suolan, mustapippurin ja krutonkien tai hyvän leivän kanssa. Me laitoimme keittoon Ruislandian savupororuislastuja, jotka toimivat sen kanssa kuin häkä.



2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Herkun kuuloinen keitto. Harmi vaan, että tänä vuonna meillä ei tule kesäkurpitsaa ovista ja ikkunoista, kuten yleensä. Vaan sellaista se puutarhurointi on, joskus onnistuu ja toisinaan ei! :) Onneksi on kaupat ja torit.

Ketturouva kirjoitti...

Tusla, niin se on, kortti tuo ja kortti vie, mutta maanviljelys on onnenkauppaa. :D Meidän satomme on ollut kohtalainen ja kesäkurpitsa on jalostunut mm. grillissä, pastaksi ja moussakaan... Tällä hetkellä kotimaista kesäkurpitsaa saa kaupastakin ja vieläpä sopuisaan hintaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails