maanantai 3. lokakuuta 2011

Arki ja makaronilaatikko

Syyskuu vierähti Lähi-idän lämmössä sikäläisten herkkujen ääressä - kokkimme Ali laittoi aivan luvattoman hyvää ruokaa. Mukaan tarttuikin mm. Alin falafel-ohje ja pullien pyöräyttelyyn tarkoitettu väline sekä vakaa aikomus yrittää saisiko yhtä maukkaan lopputuloksen aikaan itse.


Nyt on palattu syksyyn, sateeseen, arkeen ja makaronilaatikkoon, tuohon lasten ja lapsenmielisten ikisuosikkiin. Ohje on peräisin Karhuherran äidiltä, tässä reilumpi annos, josta riittää pariksi päiväksi kolmihenkiselle perheellemme.

Lihamakaronilaatikko 
(kuudelle)

n. 6 dl makaronia
500 g naudan jauhelihaa
iso sipuli
rypsiöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
2 kananmunaa
6 dl maitoa
valkopippuria, suolaa
emmental-juustoa raasteena

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan tai hiukkasen niukemmin - älä päästä kiehumaan lötköiksi. 

Ruskista jauheliha ja sipuli. Itse nakkaan sipulin pannuun mukaan kun liha alkaa olla kypsää.

Sekoita makaronit ja jauheliha-sipuliseos.

Voitele riittävän suuri ja korkealaitainen uunivuoka (rypsiöljyllä). Kippaa jauheliha-makaroni-sipuliseos vuokaan. 

Sekoita kananmunat, maito ja mausteet. Valuta munamaito vuokaan. Ripota halutessasi pinnalle vähän raastettua emmental-juustoa.

Paista uunissa 180 asteessa n. 50 minuuttia, kunnes makaronilaatikko on saanut kauniin ruskean pinnan ja munamaito on hyytynyt. 

Nauti ketsupin kanssa.


Mitä teillä arkena syödään?

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Meillä meni samaa settiä tänään. Aikuisten laatikosta tosin oli vähennetty lihaa ja tilalle laitettu suppilovahveroita - nam!

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, kuulostaa hyvältä - ehkä pitää ensi kerralla vaivautua tekemään kaksi satsia. Meillä on syöty sellaistakin makaronilaatikkoa jossa liha on kokonaan korvattu metsäsienillä. Valitettavasti sienet eivät mene läpi Pojalle - vaikka hakkaisin ne kuinka pieneksi, ne siivilöidään ruuasta, ellei suorastaan ruokaa julisteta syömäkelvottomaksi. No, enpä syönyt lapsena sieniä itsekään ja nyt olen aivan sienihullu. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails