Emme olleet koskaan ennen laittaneet stroganoffia, joten johan tuo oli aikakin. Stroganoffiin voi käyttää naudan paistia, mutta vallan mainiosti käyvät myös halvemmat ruhonosat, kuten esim. naudan lapa tai etuselkä, kun vain haudutusaika on kyllin pitkä.
Stroganoff
Ruokavuosi (Valitut Palat)
500 g naudan lapaa (etuselkää, ulkopaistia, paistia)
iso sipuli silputtuna
2 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl lihalientä
1 tlk tomaattipyrettä (70 g)
1 tlk smetanaa / ranskankermaa (170 g)
1 suola- tai maustekurkku
suolaa, valkopippuria
+ juoksevaa oivariinia tai voi-öljyseosta paistamiseen
Kuutioi liha ja ruskista se pienissä erissä pannulla. Siirrä liha esim. valurautaiseen pataan. Lisää pataan vähän voita/juoksevaa oivariinia ja sipulisilppu, kiehauta sipuli rasvassa. Lisää jauhot, lihaliemi, tomaattipyre ja mausteet.
Stroganoffista tuli aivan mahdottoman hyvää, vaikka itse sanonkin. Jopa Poika, joka ei ole mikään kokolihan ystävä, tykkäsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti