tiistai 22. marraskuuta 2011

Ravintola Salud

Viime viikonloppuna olin pikkujouluilemassa Tampereella. Seurueemme syöpötteli espanjalaisravintola Saludissa, joka mainostaa erityisesti hiiligrillissä valmistettuja ruokia.

Hyppäsimme alkupalojen ylitse, koska a la carté -annosten hintaan kuului varsin monipuolinen salaattipöytä. Porkkanaraaste sai kyllä jäädä ottamatta. Salaattipöydän parasta antia olivat mielestäni tuore (vielä lämmin!) leipä ja kokonaiset marinoidut herkkusienet (yllätys...). Hieman miinusta tulee värjätyistä mustista oliiveista (jotka jätin myös ottamatta).

Pääruuaksi valitsemani äyriäislautanen hiiligrillistä oli varsinainen karppausannos, mitään lisäkkeitä siihen ei aiolin ja salsa verden lisäksi kuulunut. Aioli oli oikein mukavasti valkosipulista. Grillatut kampasimpukat olivat hyviä, samoin jättikatkaravut, ja lohi nyt on tietysti lohta, mutta sinisimpukat olivat mielestäni vähän kuivia. Annos oli kyllä siinä määrin ruokaisa, että mitään ranskanperunoita en jäänyt kaipaamaankaan.

Ruokaseuralaisista monen valitsema kasvispaistos oli kuulemma ihan hyvää, mutta makua siinä olisi voinut olla enemmänkin. Vieruskaverin entrecote oli ilman erillistä pyyntöä niin raakaa, että sen syöminen olisi saattanut minulla tökkiä, mutta liha oli kuulemma erittäin mureaa.


Jälkkäriksi valitsin Postre de tapas -valikoiman, johon kuului manteli-mascarponeleivos, valkosuklaajäätelöä, pieni suklaafondant ja valkosuklaa-passionleivos. Tuo macaronin näköinen leivos oli vähän pettymys, koska se oli keksimäisen kovaa ja murenevaa - jotenkin olin kuvitellut sen olevan sisältä pehmeä. Muut valikoiman osaset olivat kyllä herkkua! Hyvää oli myös jälkkärilajitelman kanssa suositeltu mistela-viini.


Kabinetti oli mukavan rauhallinen juttupaikka ja ystävällinen palvelu pelasi erittäin hyvin. Laskutkin tulivat kahdeksan hengen seurueelle kerralla oikein räknättynä, vaikka hankalasti halusimmekin jakaa pöytään tilatut viinipullot mutta maksaa muuten jokainen omat ruokamme ja muut juomamme.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails